Στην Κομοτηνή ολοκλήρωσε σήμερα την περιοδεία των επισκέψεών του σε επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης. Τελευταίος σταθμός η εταιρία εμπορίας νωπών φρούτων και λαχανικών Red Apple, με έδρα την Κομοτηνή, η οποία επίσης αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, κυρίως στην Ευρώπη, και προσφάτως επεκτείνεται και στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, ο κ. Φραγκογιάννης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς παραγωγούς που εξάγουν τα προϊόντα τους μέσω της Red Apple, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι. Οι παραγωγοί συζήτησαν με τον πρώην υφυπουργό τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς τόσο η παραγωγή όσο και η διάθεση στις αγορές νωπών προϊόντων είναι πολύ ευαίσθητη και επηρεάζεται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες.

Ο κ. Φραγκογιάννης διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι η ελληνική πολιτεία εργάστηκε και θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά προκειμένου να αναπτύξει τα κατάλληλα εργαλεία για τη στήριξη όλων των Ελλήνων παραγωγών και επιχειρηματιών, από όλους τους κλάδους και από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ. Φραγκογιάννης μίλησε επίσης στους παραγωγούς της Κομοτηνής για το ρόλο της οικονομικής διπλωματίας, τις δομές, τις δράσεις, τα εργαλεία, τους στόχους της. Και υπογράμμισε ότι όλα αυτά είναι στη διάθεση όλων των ελληνικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης, κλάδου οικονομίας, φύλου, θρησκείας ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης. «Πιστεύουμε σε μία κοινωνία που προσφέρει ίσες ευκαιρίες για όλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός.