Βελτιώνεται η κατάσταση με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα σε Αχαϊα και Κρήτη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Βελά του Δήμου Αιγιαλείας.

Παρόλα αυτά στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ρέθυμνο: Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Βρύσινα   

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στον Βρύσινα Ρεθύμνου στη νότια πλευρά του νομού και η οποία επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά κατέκαψε χορτολιβαδική έκταση.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα έδρασαν άμεσα στο σημείο και παρά το υψόμετρο και την κατεύθυνση της φωτιάς προς το εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος, κατάφεραν να την θέσουν σε έλεγχο και αυτή την ώρα να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο.