Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη θέση Μάνδρα Στάμου στον Ασπρόπυργο Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Λάκες Κυρίλλου στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα, δεν βρισκόταν υπό απειλή κατοικημένη περιοχή, αλλά έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Επί τόπου επιχειρούσαν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Επίσης άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο ακόμα μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στη θέση Μαυροβούνι του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, όπου επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ έκαναν ρίψεις νερού από αέρος και δύο αεροσκάφη. 

Νέο πύρινο μέτωπο πίσω στον Πρόδρομο 

Επίσης, καταπολεμήθηκε η επέκταση σε παραθεριστικό οικισμό της φωτιάς που έκαιγε στο Σαράντη Βοιωτίας. Ωστόσο, η πυρκαγιά γύρισε πίσω προς τον Πρόδρομο και άρχισε να απειλεί τα πρώτα σπίτια από διάφορους οικισμούς, με τους ανέμους να φτάνουν και τα 8 μποφόρ και οι αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς και να δημιουργούνται νέα μέτωπα.

Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, «είναι μία πολύ δύσκολη μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε κυνηγώντας τις φλόγες ακόμη και στις αυλές των σπιτιών. Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος και ελπίζουμε μέχρι το τελευταίο φως της μέρας τα εναέρια μέσα να μας βοηθήσουν να καθηλώσουμε το μέτωπο της φωτιάς για να μπορέσουν να επέμβουν οι επίγειες δυνάμεις». Ακόμα, σημείωσε ότι «δεν έχει γίνει κάποια καταγραφή ακόμη», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν καεί γεωργικές κυρίως εγκαταστάσεις. 

Από πριν είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι και παραθεριστές είχαν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο ακόμη και στη Θήβα, αφού κλήθηκαν από πολύ νωρίς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το Λιμενικό που ήταν σε επιφυλακή στην περιοχή, απεγκλώβισε περίπου 60 ανθρώπους με αλιευτικά σκάφη. 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στην περιοχή βρέθηκε νεκρός ένας ηλικιωμένος βοσκός, ο οποίος, αφού έλαβε το μήνυμα από το 112, έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα του. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από τη νεκροτομή.