Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε χαμηλή βλάστηση στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης και την Κέα, διάσπαρτες εστίες φωτιάς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Σοφικό Κορινθίας και τη Δράμα, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας.

Σε αυλές σπιτιών έφτασαν οι φλόγες από την πυρκαγιά στον Τρίλοφο ενώ οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων και 12 οχήματα της πυροσβεστικής ενώ αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα που συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς από δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο σε τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Επίσημη καταγραφή για ζημιές δεν έχει γίνει ακόμη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης καθώς και την πυρκαγιά στην περιοχή Ποίσσες στην Κέα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο μεταξύ, ήχησε το 112 για την φωτιά ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι, οπου ζητείται από τους κατοικους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Οι φλόγες καίνε σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό του Τριλόφου, ενώ μηχανήματα έργου βρίσκονται στο σημείο και ανοιγουν αντιπυρικές ζώνες

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Σοφικό

Ειδικότερα, βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στο Σοφικό με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο ενώ από το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εναέρια μέσα με ρίψεις νερού. Ειδικότερα συνεχίζουν της μάχη της κατάσβεσης 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.