Μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι η μεγάλη πυργαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας στην περιοχή Άγιος Βλάσης, με τις φλόγες να ξεπερνούν κάποιες φορές τα δύο μέτρα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται ώρα με την ώρα. Τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτωπο κίνειται προς την Επίδαυρο, ενώ δεν κινδυνεύουν άμεσα οικσιμοί και η κατασκήνωση της περιοχής.

Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια μαζί με τους αρμόδιους φορείς, στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα και 37 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά. Τα εναέρια μέσα θα ενισχυθούν στα 25 καθώς κατευθύνονται προς τα εκεί άλλα 3 αεροσκάφη. Επίσης υπάρχει συνδρομή από δυνάμεις του Στρατού και εθελοντές.

Η φωτιά δεν απειλεί σπίτια και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο η κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.