Η απανθρακωμένη σορός ενός άνδρα η οποία εντοπίστηκε στο δάσος της Δαδιάς περισυνελέγη από την Πυροσβεστική και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πλέον, οι νεκροί από τη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης έφτασαν τους 19. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η σορός εντοπίστηκε τις προηγούμενες μέρες κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση στο σημείο καθώς η θερμοκρασία άγγιζε τους 700 βαθμούς και το ύψος της φλόγας έφτανε ακόμα και τα 25 μέτρα.

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας αναγνώρισης των θυμάτων έχουν εκδοθεί κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (D.V.I) από τις 23 Αυγούστου. H ελληνική ομάδα έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, τη Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επισημαίνεται ότι τo τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., που λειτουργεί από τις 24 Αυγούστου, και κατά τις ώρες 09.00 έως 17.00, είναι τo 00302131386000, υποστηρίζει αγγλικά, αραβικά, παστό, τούρκικα και ουρντού, ενώ η αποστολή εγγράφων για τους αγνοούμενους γίνεται στην γραμμή whatsApp 00306944471742 και στο email [email protected].