Σοβαρή πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον αύλειο χώρο μεταφορικής εταιρείας στην περιοχή της Παγανής στη Λέσβο, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά ξεκίνησε σε υπαίθριο χώρο, όπου βρίσκονταν λάστιχα, ξύλινες παλέτες και ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί γρήγορα και να απειλήσει άμεσα τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φλόγες προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στον εξωτερικό χώρο, με τους καπνούς να είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση. Η πυροσβεστική υπηρεσία αντέδρασε άμεσα, επιστρατεύοντας τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και αποτράπηκε η εξάπλωσή της προς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας αλλά και σε παρακείμενες εκτάσεις.

Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ αποφεύχθηκε μια πιθανή καταστροφή μεγάλης κλίμακας που θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο την επιχείρηση, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.