Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθηνών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Καραγεώργη Σερβίας από το ύψος της πλατείας Συντάγματος.

Δεν έχουμε αναφορές για ανθρώπους που κινδυνεύουν άμεσα τόνισε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

«Έχει καταρρεύσει η οροφή του εγκαταλειμμένου για το σκοπό αυτό έκτος από το κλιμακοφόρο όχημα θα αναπτυχθεί μια άλλη υψηλότερη κλίμακα γύρω στα 22 μέτρα, θέλουμε να καλύψουμε και την κάτω γωνία του κτιρίου για να μην επεκταθεί η φωτιά σε όμορα κτίρια. Δεν μπορούμε να εισέλθουμε μέσα στο κτίριο αυτή τη στιγμή. Υπάρχει κίνδυνος καταρρεύσεων σε αυτές τις περιπτώσεις. Με το που μπορούμε θα κάνουμε άμεσα τον έλεγχο μας» σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

«Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια να επεκταθεί η φωτιά προληπτικά θέλουμε εκκένωση των ανθρώπων για να προστατευτούν κυρίως από τον καπνό» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.