Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε δύο πλοία κοντά στις ακτές της Βουλγαρίας, από τις οποίες το ένα βυθίστηκε.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταδίκασε τις επιθέσεις με drones εναντίον δύο εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στις ακτές της Βουλγαρίας, ζητώντας να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Η Ευρωπαία αξιωματούχος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μετατροπή της Μαύρης Θάλασσας σε νέο μέτωπο κλιμάκωσης του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, ενώ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τη βύθιση ενός από τα δύο πλοία.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταδίκασε την Τρίτη τις επιθέσεις με drones εναντίον εμπορικών πλοίων κοντά στις ακτές της Βουλγαρίας, ζητώντας να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.
Το μήνυμα
«Η Μαύρη Θάλασσα έχει μετατραπεί σε ένα ακόμη μέτωπο κλιμάκωσης του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό είναι απαράδεκτο», έγραψε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο X, προσθέτοντας: «Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν».
Υπενθυμίζεται ότι δύο πλοία στα ανοικτά των ακτών της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα χτυπήθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), με αποτέλεσμα το ένα να βυθιστεί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρούμεν Ράντεφ.