Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της Δύσης.

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε: «Όταν η Ελλάδα γίνεται ο συνδετικός κρίκος στο εσωτερικό μιας ταραγμένης Δύσης, μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. Και πώς γίνεται αυτό; Στο κρισιμότερο θέμα: ενέργεια. Τι λένε οι ΗΠΑ και η Ευρώπη τώρα; Ότι η Ελλάδα γίνεται ο κόμβος μεταφοράς του LNG από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη για την απεξάρτηση από τη Ρωσία. Και ποια χώρα επιλέγεται να το κάνει αυτό; Η Ελλάδα».



Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε τη σημασία της άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας:
«Το σημαντικότερο είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα ασκεί στην πράξη τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δημοσιεύει τους χάρτες και λέει ότι "τα απώτατα κυριαρχικά μου δικαιώματα είναι μέχρι εκεί, κάνω διεθνή διαγωνισμό και έρχονται οι ΗΠΑ". Η Chevron και η Exxon, που αποδέχθηκαν τα όρια της Ελλάδος, που τρυπάνε και διαλύουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο, είναι οι ΗΠΑ».