Την επισήμανση ότι όλα τα στοιχεία οδηγούν σταδιακά στην αποκάλυψη της αλήθειας και στην κατάρρευση μιας συνωμοσιολογικής τοξικής κατηγορίας που στήθηκε εναντίον της κυβέρνησης για συγκάλυψη του δυστυχήματος των Τεμπών, έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Ο υπουργός έκανε λόγο για τερατώδη ψέματα που διακινήθηκαν, όπως, για παράδειγμα, ότι «υπήρχαν 53 άνθρωποι που είχαν εξαφανιστεί για να αποδειχτεί ότι ήταν ψέμα, ότι υπήρχαν τρία βαγόνια που είχαν εξαφανιστεί, ψέμα κι αυτό. Ότι υπήρχε ένα άλλο βαγόνι που είχε εξαφανιστεί. Ψέμα κι αυτό. Ότι υπήρχαν παραποιημένες συνομιλίες στους δίσκους που έστειλε ο ΟΣΕ στον ανακριτή για να αποδειχτεί από το Πολυτεχνείο ότι κι αυτό ήταν ψέμα. Οι δίσκοι ήταν μια χαρά και δεν έλειπε τίποτα. Δηλαδή μια σειρά ατέλειωτα ψέματα».
Ο Γιώργος Φλωρίδης τόνισε πως όλο το υλικό που αφορά στην τραγωδία των Τεμπών είναι στη δικογραφία. Τόνισε επίσης πως «η Δικαιοσύνη μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Έχουν συλλεγεί όλα τα στοιχεία και συνεχίζουν φυσικά να συλλέγονται. Αναμένεται και η έκθεση του Πολυτεχνείου. Αναμένεται και μια έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής και του Πολυτεχνείου.Άρα λοιπόν, αυτό που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή να παρατηρήσουμε είναι ένα τιτάνιο έργο που έκανε η ελληνική δικαιοσύνη και νομίζω όλα τα στοιχεία τα οποία θα φωτίσουν την υπόθεση αυτή».
Σε τοξικό κλίμα η παραπομπή Τριαντόπουλου
Αναφερόμενος στην παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου, σημείωσε πως «γίνεται μέσα από ένα τοξικό κλίμα».
«Όταν ο κύριος Τριαντόπουλος είπε ότι εγώ θέλω να πάω στους φυσικούς δικαστές, διότι εκεί πρέπει να καταλήγουν οι πολιτικοί, τότε ξεκίνησε ένα πανηγύρι να λένε ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό και όλες αυτές τις αηδίες που ακούμε τώρα» προσέθεσε ο κ. Φλωρίδης.
Απαντώντας στην κριτική ότι το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ έχει επιτείνει τη σύγχυση, ο υπουργός ανέφερε: «Δεν υπάρχει καμία σύγχυση. Σύγχυση έχουν στο κεφάλι τους αυτοί που θέλουν να έχουν σύγχυση. Όσοι θέλουν να δουν τα πράγματα ψύχραιμα έχουν να σημειώσουν από την ιστορία του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ένα στοιχείο. Εμφανίστηκε ένα πόρισμα του οποίου η εγκυρότητα στηρίχθηκε υποτίθεται από την έρευνα δύο πανεπιστημίων, της Γάνδης και της Πίζας. Και τα πανεπιστήμια αυτά είπαν πανηγυρικά ότι, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με το πόρισμα αυτό και μάλιστα η Γάνδη προσέθεσε ότι αυτά τα οποία έχουμε πει εμείς δεν είναι στο πόρισμα. (…) Έχει μέσα το πόρισμα αυτό ένα μέρος σημαντικό, το οποίο αφορά στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον ελληνικό σιδηρόδρομο, προκειμένου αυτός να είναι ασφαλής και αξιόπιστος. Αυτό το κομμάτι δεν είναι για πέταμα. Είναι ένα κομμάτι το οποίο οφείλει κανείς να το κοιτάξει με προσοχή. Άρα λοιπόν, το πόρισμα έχει δύο, ας πούμε, μέρη, από τα οποία το ένα, όσον αφορά την πυρόσφαιρα, αποδείχτηκε απολύτως έωλο και επιστημονικά αστήρικτο, άρα δηλαδή για τα σκουπίδια. (….) Μένω μόνο σε όσα έχουν δημοσιοποιηθεί και σε αυτά δικαιούμαι να πω κάτι και εκείνα, πάλι με προσοχή τα λέω. Επαναλαμβάνω, εμφανίστηκε ένα πόρισμα ότι ήταν έγκυρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο από δύο πανεπιστήμια, τα οποία αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους».
Σε σχέση με τους ισχυρισμούς του πρώην αναπληρωτή προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστου Παπαδημητρίου, ότι δέχθηκε πιέσεις από άλλο μέλος της επιτροπής, ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε: «Ας κάνουμε λίγη υπομονή γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέλαβε εισαγγελέας, να διερευνήσει όλα αυτά τα οποία λέτε και πολλά ακόμα. Άρα λοιπόν θα μάθουμε ελπίζω από τη δικαστική έρευνα τι έχει συμβεί εκεί με όλα αυτά τα οποία σωστά ονομάσατε παλινωδίες. Ας περιμένουμε λοιπόν να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη».
Σε ό,τι αφορά στην παραπομπή του κ. Τριαντόπουλου σε απευθείας εκδίκαση της υπόθεσης από τον φυσικό δικαστή, ο κ. Φλωρίδης επεσήμανε τα εξής. «Δεν έχουμε καμία παράκαμψη της λεγόμενης προανακριτικής. Η επιτροπή που λέμε προανακριτική συνεστήθη νομίμως κατά το Σύνταγμα, έχει το υλικό στα χέρια της από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών και λέει, τώρα αυτό το υλικό το παραπέμπω προκειμένου να αναλάβουν οι τακτικοί δικαστές».