Μόνο ως αστεία μπορεί να εκληφθεί η δικαιολογία που έβαλε στο τραπέζι ο Σωκράτης Φάμελλος σχετικά με τη συνεργασία που επιθυμεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί να εξευτελίστηκε στον εξώστη, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι μπορεί να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο.

Συγκεκριμένα η συνέντευξη του Σωκράτη Φάμελλου στο Action24 μόνο που δεν μας έκανε να συγκινηθούμε. Και αυτό διότι προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν θα πάει με το νέο φορέα που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας επειδή το θέλει ο ίδιος αλλά... για την κοινωνία και την κεντροαριστερά. Για τη φουκαριάρα τη μάνα του δηλαδή. Μάταια οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν πώς θα πάει με τον Αλέξη Τσίπρα που τον ξεφτίλισε στον εξώστη και στο κάτω κάτω μπορεί και να μην τον θέλει στο νέο φορέα. Εκείνος επέμενε ότι θα πάει και ότι γίνεται... θυσία για την κοινωνία. Όχι για την πολιτική του επιβίωση. Μην πάει ο νους σας στο κακό. Άλλα τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι, αλλά αυτός απαντούσε τα δικά του όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, κάτι που ήταν εξόχως θλιβερό. Και δείχνει και τη γενικότερη αναξιοπρέπεια που υπάρχει στην αντιπολίτευση.

Ο αστείος ισχυρισμός Φάμελλου


Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι δεν ταυτίζεται σε όλα με τον πρώην πρωθυπουργό αλλά θα συμπορευτεί μαζί του για χάρη της υποτίθεται προοδευτικής διακυβέρνησης. Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δεν έχουμε σε πολλά θέματα την ίδια οπτική, αλλά ούτε αντίπαλοι είμαστε». Και όσον αφορά τη συνεργασία του με τον πρώην πρωθυπουργό εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να στερήσουμε τη χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση. Δεν είμαστε πολιτικοί για τον εαυτό μας. Εγώ δεν είμαι εδώ μόνο για τον εαυτό μου. Εγώ είμαι εδώ για να κάνουμε τη χώρα καλύτερη». Πραγματικά συγκινητικό. Μεγάλη είναι η θυσία του για την κοινωνία. Δεν έχουμε λόγια. Πέρα από την αναξιοπρεπή του στάση όμως, την οποία βαπτίζει θυσία για την κοινωνία και το δηθεν προοδευτικό μέτωπο, το ερώτημα είναι αν για όλα αυτά που σχεδιάζει, έχει ρωτήσει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Και φυσικά τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος τον περιμένει στη γωνία να του αρπάξει το κόμμα.