Το «Κινδυνεύω» είναι το νέο τραγούδι του soundtrack της τηλεοπτικής σειράς για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο «Famagusta». Πρόκειται για ένα ερωτικό σύγχρονο τραγούδι που έγραψαν ο Χρίστος Στυλιανού και η Ελένη Ζιώγα για τις ανάγκες της σειράς «Famagusta» με την πρόθεση να υποστηρίξει μουσικά μια σκηνή αναδρομής στη δεκαετία του 1970.

Με σκοπό να ενώσουν τον ήχο και τον στίχο του σήμερα με τη νοσταλγία της εποχής που διαδραματίζεται η συγκεκριμένη σκηνή -η οποία περιγράφει τη γέννηση της ερωτικής σχέσης του κεντρικού ζευγαριού (Γιάννης Μπέζος-Κοραλία Καράντη)- οι δύο δημιουργοι πρότειναν στον σπουδαίο τραγουδοποιό και τραγουδιστή Κώστα Τουρνά να ερμηνεύσει το νέο αυτό τραγούδι, με τίτλο «Κινδυνεύω». Ο κ. Τουρνάς, από πλευράς του, αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση.

Κατά συνέπεια, ο Κώστας Τουρνάς ερμήνευσε το τραγούδι, ο Χρίστος Στυλιανού συνέθεσε τη μουσική και η Ελένη Ζιώγα έγραψε τους στίχους. Έπαιξαν οι μουσικοί: Δημήτρης Στασινός (ακουστική, κλασσική κιθάρα), Δημήτρης Καζάνης (βιολί) και Άννα Λάκη (ακορντεόν). Την παραγωγή ανέλαβε η C.S PRODUCTIONS.

Το τραγούδι

«ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ»

Άγριος ποταμός
Που τον λένε πόθο
Πια με πλημμυρίζει
Θάνατος αργός
Μ’ απειλεί, το νιώθω
Μα δεν με φοβίζει
Κι όταν μιλάει η λογική
Δεν την πιστεύω
Στην απειλή σου
Έχω αφεθεί
Να κινδυνεύω

Στον έρωτά σου έχω χαθεί
Και κινδυνεύω

Κάθε ναυαγός
Σε στεριά ελπίζει
Μα νερό αγκαλιάζει
Κάπου ζωντανός
Πως θα βγει νομίζει
Όσο κι αν βουλιάζει
Κι αν το θελήσεις να σωθώ
Θα επιζήσω
Κι αν με τραβήξεις στο βυθό
Θα ακολουθήσω

Στον έρωτα σου να χαθώ
Κι ας μη γυρίσω

Σ’ άγριο ποταμό
να ριχτώ διαλέγω
Το διακινδυνεύω