Φάκελος «φωτιά» διευρύνει την εισαγγελική έρευνα για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις

by MANIFESTO

Ημέρα εξελίξεων η σημερινή για την υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων στον χώρο του θεάτρου. Στον Εισαγγελέα καταθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, κατ’ αρχάς για τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση Λιγνάδη διά της θεσμικής του ιδιότητας (μέσω καταγγελιών που έχουν φτάσει στο πειθαρχικό του Σωματίου), αλλά και γενικότερα για καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η κατάθεση Μπιμπίλα εκτιμάται ότι μπορεί να διευρύνει κατά πολύ την έρευνα των εισαγγελέων καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο ΣΕΗ έχουν κατατεθεί δεκάδες καταγγελίες.

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης που κρατείται αυτή τη στιγμή στα ΓΑΔΑ προετοιμάζει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς. Χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί την Τετάρτη. Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι βιασμός κατά συρροή.

Όπως δήλωσε ωστόσο ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας ο εντολέας του αρνείται όσα του αποδίδονται.

 

 

Ειδικότερα, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον Δημήτρη Λιγνάδη, περιλαμβάνει δυο μηνύσεις- καταγγελίες για βιασμό:

Η πρώτη είναι αυτή του 25χρονου άνδρα που υποστηρίζει πως βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών και κατέθεσε μήνυση την περασμένη Παρασκευή.

Η δεύτερη αφορά επίσης βιασμό ανήλικου αγοριού 17 ετών, που κατήγγειλε το αδίκημα στα πλαίσια κατάθεσης, που δόθηκε μετά την πρώτη μήνυση που είχε υποβάλει ο Βασίλης Κ, στις 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο, όπως περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης, περιγράφει ένα άτομο με «εγκληματική ροπή για πολλά έτη» με θύματά του κυρίως ανήλικους αλλοδαπούς και για το οποίο υπάρχουν « ισχυρές ενδείξεις» ότι σχεδίαζε να τελέσει κι άλλες τέτοιες αξιόποινες πράξεις.

Γίνεται λόγος για “σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή”, για “ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων”, για “μεθοδική και συστηματική προσέγγισή” τους «εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα”.

Οι εισαγγελείς κ. Σπυρόπουλος και Στεφανάτος έχουν πάρει από τρεις έως τώρα μάρτυρες καταθέσεις, με σημαντικότερη, όπως λένε οι πληροφορίες αυτή μιας 40χρονης σήμερα γυναίκας που διατηρούσε σχέσεις μαζί του από το 1999 έως το 2017.

Κατά τις ίδιες πηγές , η γυναίκα αυτή επιβεβαίωσε ότι ο Δ. Λιγνάδης είχε συχνές επαφές με ανήλικους και πως όταν τον απείλησε το 2016 πως θα την καταγγείλει στην αστυνομία εκείνος της απάντησε: «Αν τολμήσεις να μιλήσεις θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα».

 

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι τότε φοβήθηκε για τη ζωή της και δεν μίλησε . Ένα χρόνο αργότερα η σχέση τους διεκόπη.

Πηγή: dikastiko.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα