Κρυφή ατζέντα για αλλαγές στο σύνταγμα επιχειρούν να προσάψουν στη Νέα Δημοκρατία μέσα ενημέρωσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει να μην έχει καταλάβει το μήνυμα της κάλπης και να συνεχίζει να δίνει «γραμμή» για λαϊκισμό, αποδίδοντας την κατρακύλα του σε άλλους. Στη γραμμή αυτή, μέσα φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ «ανακάλυψαν» κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για ιδιωτικοποίησεις σε υγεία, παιδεία και γενικά και αόριστα αλλαγές στο Δημόσιο.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στον ΣΚΑΪ του Άδωνι Γεωργιάδη για180 έδρες στην επόμενη Βουλή. Ο ίδιος σε σημερινές δηλώσεις του, στον Real, αποσαφήνισε ότι ακόμα κι αν καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να λάβει 180 έδρες και προχωρήσει σε αλλαγές στο σύνταγμα, αυτές θα μπορούν να «σφραγιστούν» από την επόμενη, από αυτήν που θα προκύψει, Βουλή.

Επανέλαβε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγή το άρθρου 16 του Συντάγματος για τη λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, αντικρούοντας έτσι τα περί κρυφής ατζέντας, από την οποία προσπαθούν να «κρατηθούν» στον ΣΥΡΙΖΑ ελλείψει ουσιαστικών επιχειρημάτων γιατί, τελικά, να τους ψηφίσει κάποιος.