Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που καίει την κεντρική Εύβοια από το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχουν καεί περισσότερα από 6.500 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών, της Αρτάκης και του Βατώντα ενώ τις τελευταίες ώρες οι άνεμοι έχουν κοπάσει, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στις επίγειες δυνάμεις, αλλά και στα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν πιο αποτελεσματικά. Το μεσημέρι της Τρίτης υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Η Εύβοια κατατάσσεται και σήμερα στην κατηγορία 5, του «ακραίου κινδύνου», και οι τοπικοί φορείς απευθύνουν έκκληση στους πολίτες, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας και να αποφεύγουν όλες τις ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων αυτή την ώρα επιχειρούν 110 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Μαζί τους είναι εικοσαμελής ομάδα πυροσβεστών από τη Γαλλία που έχουν δικά τους οχήματα. Επιχειρούν, επίσης, 35 υδροφόρες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Δήμο Μεσσαπίων.