Ομόφωνη καταδίκη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την κάλυψη που είχε προσφέρει στον Πάνο Καμμένο στο πλαίσιο διαμάχης του με την Ντόρα Μπακογιάννη και την προσβολή του Παύλου Μπακογιάννη από το Ευρωπαικό Δικαστήριο, το οποίο βάζει, όπως αναφέρει η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ, τέλος στους υπουργούς υβριστές και την ασυλία τους.

Ο Πάνος Καμμένος υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2018 με πρωθυπουργό τον Αλέξη  Τσίπρα και τον ίδιο στη θέση συγκυβερνήτη είχε προσβάλει τοσο την Ντόρα Μπακογιάννη όσο και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη. Και ενώ η πρώην υπουργός προσέφυγε στη δικαιοσύνη ο  Πάνος Καμμένος κρύφτηκε πίσω από την ασυλία του βουλευτή.

Μια ασυλία που του είχε προσφέρει η πλειοψηφία της τότε συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαλλάσσοντάς τον από τη βάσανο της αντιμετώπισης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα και της εξέτασης της μήνυσης που είχε υποβάλει η Ντόρα Μπακογιάννη σε βάρος του.

Η ομόφωνη αυτή καταδίκη της στάσης της κυβέρνησης των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου ανοίγει το δρόμο ώστε να λογοδοτούν υπουργοί και βουλευτές που υβρίζουν και που συκοφαντούν πολιτικούς αντιπάλους αλλά και άλλα πρόσωπα. Το Ευρωπαικό Δικαστήριο με την απόφαση αυτή δείχνει πως ουδείς είναι ανώτερος οποιουδήποτε πολίτη καθώς και ότι όλοι είναι ίσιοι απέναντι στον νόμο και τη Δικαισύνη.

Κάτι που τονίζει και η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο Facebook με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου τονίζοντας πως «Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και στα δικαστήρια».

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η κ. Μπακογιάννη «όταν τον Ιούλιο του 2018 προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε ο ίδιος πίσω από την υπουργική του ασυλία για να μην επιτρέψει στην Ελληνική δικαιοσύνη να εξετάσει την μήνυσή μου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου. Από την βολική θέση του υπουργού-υβριστή τον ξετρύπωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»

«Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάζει την τότε κυβερνητική πλειοψηφία των ΣυριζΑνελ για την ποινική ασυλία που παρανόμως του παρείχε» σημειώνει και προσθέτει «Εφ’εξής, κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί για τις ύβρεις του έναντι των Ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα»

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Χωρίς ασυλία, χωρίς προστασία της πλειοψηφίας.»