Πυκνώνουν οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, τη σημασία των οποίων υπογράμμισε και χθες, λέγοντας πως «ψηφίζουμε για να είναι ισχυρή η χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο και σε όλους τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς», ωστόσο «έχουν και μία εθνική διάσταση», όπως είπε.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πιερία, όπου πρόκειται να μεταβεί, θα υπογραμμίσει τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας ως προϋπόθεση για μεγάλες αλλαγές, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στο κυβερνητικό έργο σε μια σειρά από τομείς. Στις 18:30 θα επισκεφθεί το Λιτόχωρο και στη συνέχεια την Κατερίνη, περιοχές όπου τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ συγκέντρωσαν αρκετές ψήφους. Τη Δευτέρα θα βρεθεί ξανά στη Βόρεια Ελλάδα, αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη, όπου θα ταξιδέψει ξανά πριν τις εκλογές, ενώ την Τρίτη θα περιοδεύσει στην Δυτική Μακεδονία.

Αναφερόμενος χθες, από το συνέδριο «Υγεία μου», στις ευρωεκλογές τόνισε πως «σηκώνουμε το γάντι της αντιπολίτευσης». «Μην μπλέκουμε τη σταθερότητα με τη στασιμότητα. Η σταθερότητα είναι προϋπόθεση για μεγάλες αλλαγές. Το σύνθημά μας είναι σταθερά "πιο κοντά στην Ευρώπη" και υπάρχουν τομείς που μπορούμε να ξεπεράσουμε την Ευρώπη», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB το πρώτο μέρος της οποίας προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να μένει σταθερά τρίτο.