Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δείξει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε σκιά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου δείχνει η επιστολή που έστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος με την οποία ζητεί να διερευνηθούν άμεσα οι ισχυρισμοί περί «νοθείας». 

Σε επιστολή του προς την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, ο Θοδωρής Λιβάνιος μιλά για τις αναφορές που έκανε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπολουλος, και τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο στις οποίες διατυπώνονται ισχυρισμοί για «μεγάλη νοθεία» με επίκληση του χαμηλού ποσοστού που έλαβε το κόμμα του από τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου. Μιλά επίσης και για ανάρτηση του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ο οποίος επίσης κάνει λόγο για νοθεία. 

«Επειδή η εκλογική διαδικασία είναι η ύψιστη μορφή λειτουργίας της Δημοκρατίας, σας παρακαλώ πολύ, όπως εξετάσετε το συντομότερο δυνατόν τις σχετικές καταγγελίες των κ. Βελόπουλου και Κύρτσου προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά για τη διενέργεια των εκλογών» τονίζει ο Θοδωρής Λιβάνιος.