Η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Εσωτερικών αφήνει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και τις Εξαρτήσεις και επί σειρά ετών και δημοσιογράφος, γνωρίζει καλά πως να «μιλά» σε όλους

 

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΙΔΗΡΟΓΛΟΥ

 

«Επαιξε τη χώρα στα ζάρια, δεν έσκισε με έναν νόμο κι ένα άρθρο τα Μνημόνια, πέρασε το νόμο Κατρούγκαλου, φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη, έφτιαξε το Χρηματιστήριο Ενέργειας…», είπε πρόσφατα, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην Ολομέλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Ευαγγελία Λιακούλη.

Για τη Ν.Δ. επιφύλαξε τα συνήθη «χάδια» του ΠΑΣΟΚ που έρχονται από τα χρόνια της «Αλλαγής»: «Η γνωστή σε όλους μας Δεξιά, που φροντίζει συχνά πυκνά να μας θυμίζει το “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”».

Αυτό πια έχει ακουστεί τόσες φορές και προφανώς λέγεται για να επιβεβαιώσει στο κομματικό ακροατήριο τη διαχρονικότητα της ρητορικής του ΠΑΣΟΚ. Η Ευαγγελία Λιακούλη μάντεψε μάλιστα στην ίδια ομιλία ότι «σε λίγες εβδομάδες, με την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού, ανατέλλει η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η αληθινή καινοτομία και η αξιοπρέπεια για τη Δημόσια Διοίκηση, τους δήμους, τις περιφέρειες, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, για τους εργαζομένους, για τους αιρετούς, για κάθε συμπολίτη μας».

Να έχουμε να λέμε ένα πράγμα. Προ ημερών, στο χαιρετισμό της στο Κιλελέρ, έβγαλε μια «νοσταλγία» για τα χρόνια του Ανδρέα: «Τα λόγια του πρωθυπουργού της αγροτιάς, του ιδρυτή μας, αντηχούν ακόμα δυνατά, πιο επίκαιρα από ποτέ, σήμερα, που η αγροτιά είναι ξανά πρωτοπόρος στους νέους αγώνες, τιμά την ιστορία της και συνεχίζει να διεκδικεί την Αλλαγή».

 

Μετρ της επικοινωνίας

Η Ευαγγελία Λιακούλη είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που αφήνει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και τις Εξαρτήσεις, όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της, και επί σειρά ετών και δημοσιογράφος, γνωρίζει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας.

Αναμίχθηκε νωρίς με τα κοινά, ξεκινώντας, από πού αλλού, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτό το μεγάλο σχολείο. Τα πήγε μέχρι σήμερα καλά, καθώς συμπορεύτηκε με την κοινωνία, απηχώντας τις ανησυχίες και τα θέλω της, και στις εκλογές του 2019 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα.

Αναμίχθηκε με τη διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και ίδρυσε στη θεσσαλική πόλη το «Εργαστήρι Ζωής», το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Αυτή είναι απτή προσφορά στην τοπική κοινωνία και εκτιμήθηκε.

Επιμένει στο ίδιο μοτίβο, δίνοντας μάχη για τη συμπερίληψη των κοινωνικών λειτουργών στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και ρωτώντας διά του κοινοβουλευτικού ελέγχου να μάθει αν «στις δομές ηλικιωμένων επικρατούν συνθήκες αξιοπρεπούς και ανθρώπινης διαβίωσης» στο Νομό Λάρισας και ζητώντας πληροφορίες για «το σχέδιο δράσης της Πολιτείας για την πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία στη λειτουργία, στη στήριξη και την αναβάθμιση των δομών φιλοξενίας συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας».

 

Και με τους αστούς και τους αγρότες

Οι δηλώσεις της μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης που διοργάνωσε η 1η Στρατιά στη μνήμη των πεσόντων υπέρ πατρίδος στους αγώνες του έθνους, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Λάρισας, αλλά και της επιμνημόσυνης δέησης που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας στη μνήμη των εν ώρα καθήκοντος πεσόντων αστυνομικών στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, άρεσαν στο αστικό και αγροτικό ακροατήριο της πόλης.

Δείχνοντας παράλληλα και το «βάθος» της τάφρου που χωρίζει πολλούς στο ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι Ενοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία, στο διάβα της Ιστορίας, μετρούν τραγικές απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία των Στρατιωτικών και των Αστυνομικών, που με σθένος ξεψύχησαν υπηρετώντας ανώτερα ιδανικά, δεν σβήνουν. Παραμένουν πάντοτε αλάνθαστη πυξίδα για την πορεία των επόμενων γενιών. Αποτελούν λαμπρούς φάρους, που στέκουν αιωνίως ολόρθοι να μας καθοδηγούν, μέσα στις καταιγίδες που πλήττουν την ελληνική κοινωνία. Η παρουσία μου, σήμερα Ψυχοσάββατο, στις δύο επιμνημόσυνες δεήσεις αποτελεί αυτονόητο ελάχιστο χρέος στο πλαίσιο της συλλογικής ευθύνης όλων μας, να διατηρήσουμε αθάνατο το παράδειγμα των πεσόντων στρατιωτικών και αστυνομικών, να συμβάλουμε για τη μεταλαμπάδευσή του στα νέα παιδιά». Μία ημέρα πριν είχε καλά λόγια και για τους πυροσβέστες, μετά από επίσκεψή της στην Πυροσβεστική Διεύθυνση Θεσσαλίας: «Είστε πάντα εδώ στα πιο δύσκολα, στη φωτιά και στο σεισμό, στην πλημμύρα και στα χιόνια, στις τόσες δυσκολίες της καθημερινότητας. Γι’ αυτό και όλοι έχουμε χρέος ψυχής να στεκόμαστε στο πλευρό σας».

Η Ευαγγελία Λιακούλη κρατά στις δημόσιες τοποθετήσεις της ίσες αποστάσεις από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη τον τελευταίο καιρό. Ομως, κατηγόρησε πρόσφατα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ιδιωτικοποίησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι πινακίου φακής», κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα μ’ έναν νόμο και μ’ ένα άρθρο». Είναι νυμφευμένη και έχει αποκτήσει δύο παιδιά.