Έμφαση στην ανάγκη προσέλκυσης νέων ταλέντων, με δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του μέλλοντος έδωσε η Νατάσσα Πασχάλη, Group CHRO, γενική διευθύντρια της Eurobank, από το Delphi Economic Forum.
Σ’ αυτή την προσπάθεια, το γεγονός ότι ο τραπεζικός κλάδος δεν έχει την απαιτούμενη απήχηση δημιουργεί ορισμένα προβλήματα, δήλωσε.
«Οι τράπεζες έχουν κάνει πολλά βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην εργασιακή κουλτούρα. Επομένως, έπρεπε να βγούμε έξω και να εξηγήσουμε - υποστηρίξουμε αυτή την αλλαγή», τόνισε, ενώ διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν ψάχνουμε μόνο ένα ικανό βιογραφικό, ψάχνουμε και ξεχωριστές προσωπικότητες».
Ως προς τη διατήρηση του ταλέντου, η κυρία Πασχάλη διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαρροής, αν και παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα, η οποία βέβαια υπολείπεται του μέσου όρου της αγοράς.
«Έχουμε αναπτύξει κατάλληλους μηχανισμούς έγκαιρου εντοπισμού και διατήρησης ταλέντου», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για ανταγωνιστικά πακέτα παροχών και προνομίων.