Ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε πως βλέπει τον Νίκο Ανδρουλάκη αφού δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις αποφάσεις του με βάση την πολιτική του επιβίωση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του προσκλητηρίου που απεύθυνε στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη και στο ερώτημα πως θα τον πείσει για να συνεργαστούν και να αλλάξει τη θέση του για άλλον πρωθυπουργό δήλώσε ότι αυτό το θέμα «απλά θα απαντηθεί».

«Είναι προφανές ότι αν υπάρχει δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση, θα καλέσω τον κ. Ανδρουλάκη. Αν θέσει ζήτημα προσώπων, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές, παίρνοντας την ευθύνη. Θα χαθεί μια ευκαιρία για τον τόπο. Η δυνατότητα συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης» είπε.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε πως «νομίζω δεν θα χρειαστεί να τον πείσω. Θα έχει πάρει τις αποφάσεις του με βάση το κριτήριο της επιβίωσης που παίζει πάντα σημαντικό ρόλο και στην πολιτική και στη ζωή».

Με απλά λόγια ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προχωρήσει σε… κυβίστηση για λόγους πολιτικής επιβίωσης και θα συνεργαστεί μαζί του αν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Και αυτό το είπε αφού άφησε αιχμές σε βάρος του αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει για το θέμα των παρακολουθήσεων. Δηλαδή αν θα δεχθεί να γίνει προανακριτική και όχι εξεταστική επιτροπή.