Τα μηνύματα που εισπράττει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη μέσα από τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αναζητά νέα επικοινωνιακή και πολιτική στρατηγική για να ορθοποδήσει.

 

Γράφει ο Λεωνίδας Δεληγιώργης

 

Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα μηνύματα που εισπράττει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη μέσα από τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, με αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης να αναζητά νέα επικοινωνιακή και πολιτική στρατηγική για να ορθοποδήσει.

Εκ των υστέρων αποδείχτηκε ανώφελη και η τεράστια επένδυση που έκανε ο ίδιος με το επιτελείο του στην υπόθεση της νόμιμης παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν φάνηκε να νοιάζεται για το συγκεκριμένο ζήτημα, ασχέτως της σοβαρότητάς του.

Μάλιστα μια ερμηνεία που δίνεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι πως τις αποκαλύψεις γύρω από το θέμα των υποκλοπών επιχείρησαν να τις οικειοποιηθούν με άτσαλο και επιπόλαιο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας και αυτή η «παράταιρη» ώσμωση δεν ευνόησε τη Χαριλάου Τρικούπη.

Απεναντίας εξασθένησε τη δυναμική του «αντιΣΥΡΙΖΑ» μετώπου εντός της Κεντροαριστεράς, αλλά και στην οργανωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ, που δεν τρεφει καμία απολύτως συμπάθεια και εκτίμηση για τον Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο που τα προηγούμενα χρόνια «λεηλάτησε» την πάλαι ποτέ κραταία παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ηδη στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν βουλευτές, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, που εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησαν για τον κίνδυνο το ΠΑΣΟΚ να απωλέσει την επιρροή του στην κοινή γνώμη εξαιτίας της ανοιχτής αγκαλιάς που πήγε να απλώσει ο Αλέξης Τσίπρας για να «προστατεύσει» τον Νίκο Ανδρουλάκη από την… κακιά Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την άλλη, βέβαια, στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αποδίδουν την εκλογική στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις στο γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα ο αρχηγός του κόμματος βρίσκεται σε μια «ιδιότυπη καραντίνα» εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του με αποτέλεσμα να έχει ακυρώσει το πρόγραμμα των εξορμήσεών του σε πολλές περιοχές της Ελλάδος.

Εκτιμούν δε πως μόλις επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του και ξεκινήσει εκ νέου «πορεία προς το λαό» με περιοδείες και συνεχείς προεκλογικές ομιλίες, η δημοσκοπική εικόνα του κόμματος θα βελτιωθεί και θα επέλθει άνοδος στα ποσοστά του κόμματος. Με λίγα λόγια, όταν περπατήσει ξανά κανονικά ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αυξηθεί η δυναμική του κόμματος στο εκλογικό σώμα.