Με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα 3,5 μήνες αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να τιμωρήσει τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ιδιοκτήτη της Κορίνθου Αλέξη Κούγια, ύστερα και από όλα όσα έλαβαν χώρα στον αγώνα της Κορίνθου με τον Παναργειακό. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της Κορίνθου είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στους διαιτητές του εκτός έδρας αγώνα της δεύτερης με τον Παναργειακό που είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου του 2023 και είχε καταλήξει σε ήττα με σκορ 1-0. Μάλιστα, τότε η Κόρινθος είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση, για να ακολουθήσει η πειθαρχική δίωξη του Αλέξη Κούγια.

Επίσης, στις 26 Νοεμβρίου 2023, όταν πραγματοποιήθηκε αγώνας ανάμεσα στην Κόρινθο και τη Μύκονο, ο κ. Κούγιας πάλι έδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί και για αυτό το γεγονός. Κατά συνέπεια, η τιμωρία από την ΕΠΟ για απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για το συμβάν με τον Παναργειακό ήταν 2,5 μήνες και προστέθηκε άλλος ένας μήνας στην τιμωρία για τη στάση του στο παιχνίδι με τη Μύκονο. 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την τιμωρία του Αλέξη Κούγια:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.

1. Επιβάλλει σε βάρος του Αλέξιου Κούγια, προέδρου του σωματείου "ΠΑΣ Κόρινθος", την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε οιοδήποτε γήπεδο για χρονικό διάστημα δυόμισι (2,5) μηνών (έργω εξύβριση διαιτητή, απώθηση βοηθού διαιτητή, εξύβριση διαιτητικής ομάδας στα αποδυτήρια).

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "ΠΑΣ Κόρινθος" χρηματική ποινή ύψους 1.200 ευρώ.

Απειλεί σε βάρος του σωματείου, χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής απαγόρευσης εισόδου που επιβλήθηκε σε βάρος του Αλέξιου Κούγια.

Αναβάλλει την έκδοση απόφασης για την δεύτερη πειθαρχική δίωξη (απειλές-εκφοβισμό) που αφορά τον ίδιο αγώνα, προκειμένου να προσέλθουν α) εκ νέου ο Αλέξιος Κούγιας, β) το σωματείο «ΠΑΣ Κόρινθος» ως αντικειμενικά ευθυνόμενο για τις πράξεις του προέδρου του και γ) ο καταγγέλλων, Παναγιώτης Διακοφώτης, με επιμέλεια του οποίου θα κληθεί ο προτεινόμενος από αυτόν μάρτυρας, προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις και αποδεικτικά στοιχεία περί του ένδικου περιστατικού.

Ορίζει νέα δικάσιμο την 1η Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00.

(αγώνας της 12.11.2023, Παναργειακός-ΠΑΣ Κόρινθος, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

2. Επιβάλλει σε βάρος του Αλέξιου Κούγια, προέδρου του σωματείου "ΠΑΣ Κόρινθος", την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε οιοδήποτε γήπεδο για ένα (1) μήνα.

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "ΠΑΣ Κόρινθος" χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ.

Απειλεί σε βάρος του σωματείου, χρηματική ποινή, ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής απαγόρευσης εισόδου που επιβλήθηκε σε βάρος του Αλέξιου Κούγια.

(αγώνας της 26.11.2023, ΠΑΣ Κόρινθος-ΑΕ Μυκόνου, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

3. Επιβάλλει σε βάρος του Αλέξιου Κούγια, προέδρου του σωματείου "ΠΑΣ Κόρινθος", την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια για ένα (1) μήνα.

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "ΠΑΣ Κόρινθος" χρηματική ποινή ύψους 550 ευρώ.

Απειλεί σε βάρος του σωματείου, χρηματική ποινή, ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής απαγόρευσης εισόδου που επιβλήθηκε σε βάρος του Αλέξιου Κούγια.

(αγώνας της 19.11.2023, ΠΑΣ Κόρινθος-Θύελλα Ραφήνας, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

4. Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "Πανελευσινιακός" συνολική χρηματική ποινή ύψους 1.251 ευρώ.

Επιβάλλει στον Μουράτ Σεροπιάν, προπονητή του σωματείου, τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους 834 ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες.

Επιβάλλει στον Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη, βοηθό προπονητή του σωματείου, τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους 834 ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες.

Απειλεί σε βάρος του σωματείου "Πανελευσινιακός", χρηματική ποινή, ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες που επιβλήθηκε σε βάρος του δεύτερου και τρίτου των εγκαλουμένων.

(αγώνας της 10.12.2023, Πανελευσινιακός-Ιάλυσος, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

5. Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "Πανελευσινιακός" χρηματική ποινή ύψους 834 ευρώ.

Επιβάλλει στον Μουράτ Σεροπιάν, προπονητή του σωματείου, τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους 834 ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες.

Απειλεί σε βάρος του σωματείου "Πανελευσινιακός", χρηματική ποινή, ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες που επιβλήθηκε σε βάρος του δεύτερου των εγκαλουμένων.

(αγώνας της 20.12.2023, Πανελευσινιακός-Βύζας, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

6. Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "ΝΠΣ Βέροια 2019" χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ.

Επιβάλλει σε βάρος του Αγάπιου Αναστασιάδη, προέδρου του σωματείου, την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για επτά (7) αγωνιστικές ημέρες.

Απειλεί σε βάρος του σωματείου "ΝΠΣ Βέροια 2019", χρηματική ποινή, ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για επτά (7) αγωνιστικές ημέρες που επιβλήθηκε σε βάρος του δεύτερου των εγκαλουμένων.

(αγώνας της 17.12.2023, Μ. Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας-ΝΠΣ Βέροια 2019, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

7. Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "ΑΣ Ρόδος" χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ.

Επιβάλλει σε βάρος του Αντώνιου Μαρτίνη, προέδρου του σωματείου, την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για επτά (7) αγωνιστικές ημέρες.

Απειλεί σε βάρος του σωματείου "ΑΣ Ρόδος", χρηματική ποινή, ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για επτά (7) αγωνιστικές ημέρες που επιβλήθηκε σε βάρος του δεύτερου των εγκαλουμένων.

(αγώνας της 20.12.2023, Ρόδος-Παναργειακός, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

8. Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "Βύζας" χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ.

Επιβάλλει σε βάρος του Παναγιώτη Χριστόπουλου, προπονητή του σωματείου, τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα.

Απειλεί σε βάρος του σωματείου "Βύζας", χρηματική ποινή, ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα που επιβλήθηκε σε βάρος του δεύτερου των εγκαλουμένων.

(αγώνας της 20.12.2023, Πανελευσινιακός-Βύζας, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

9. Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "Θερμαϊκός Θέρμης" χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ.

(αγώνας της 17.12.2023, Θερμαϊκός Θέρμης-Καβάλα, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

10. Απαλλάσσει το σωματείο "ΑΣ Ρόδος" από την αποδιδόμενη σε βάρος του παράβαση.

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "Ελλάς Σύρου" χρηματική ποινή ύψους 834 ευρώ.

(αγώνας της 17.12.2023, Ελλάς Σύρου-Ρόδος, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

11. Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "ΑΟ Υπάτου Βοιωτίας" συνολική χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ.

(αγώνας της 03.12.2023, ΑΟ Υπάτου-Απόλλων Αθηνών, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)

12. Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου "Ιάλυσος" συνολική χρηματική ποινή ύψους 667 ευρώ.

(αγώνας της 03.12.2023, Ιάλυσος-Παμβουπρασιακός, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας)».