Ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισαν να εισηγηθούν προς στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης, Μπουρχάν Μπαράν, η υπόθεση του οποίου αφορά παράνομη συνταγογράφηση.

Ο κ. Μπουρχάν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή και έδωσε διευκρινήσεις για την υπόθεση του ζητώντας και ο ίδιος την άρση ασυλίας του. Σημειώνεται ότι ο Μπουρχάν Μπαράν που εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χθες, μόλις έγινε γνωστό ότι ελέγχεται από τη δικαιοσύνη, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως δικαστικά η υπόθεση του.

Σήμερα ανακοινώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η επιστολή του Νίκου Ανδρουλάκη, με την οποία ενημερώνεται ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Κ. Τασούλας ότι ο Μπουρχάν Μπαράν τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος σημειωνόταν ότι ο Μπουρχάν Μπαράν ετίθετο εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας «μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του και για την οποία ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».