Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας μία αναδρομή στα πεπραγμένα των τελευταίων κυβερνήσεων αναφορικά με την Παιδεία στη Βουλή, εξαπέλυσε επίθεση και του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «φωτογραφικές διατάξεις», με τις οποίες έγινε καθηγήτρια η σύζυγός του, Μπέττυ Μπαζιάνα. Μάλιστα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια παιδεία είναι άκρως υποκριτικό και αναφέρθηκε και στην απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, εξηγώντας πως αυτό έγινε μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους και χωρίς κανένα σχεδιασμό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τη σύζυγο του τότε πρωθυπουργού καθηγήτρια με φωτογραφικές διατάξεις και σε μια νύχτα μετέτρεψε όλα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ για ψηφοθηρικούς λόγους, μιλάει για την προστασία του συντάγματος και της δημόσιας εκπαίδευσης» σημείωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτή η αναφορά προκάλεσε παγωμάρα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κανένας δεν απάντησε στις κατηγορίες, ενδεικτικό της διαλυτικής τάσης που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων η Ζώη Κωνσταντοπούλου πρότεινε να δοθεί το 15% του ΑΕΠ για την παιδεία, τόνισε ότι δεν είναι δογματική κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης ενώ ξεκαθάρισε ότι θα μπορούσε να ψηφίσει παρών επί της αρχής σε πολλά άρθρα του νομοσχεδίου διότι υπάρχουν πολλές θετικές διατάξεις, ωστόσο δεν το πράττει για να ενθαρρύνει την κυβέρνηση να κάνει περισσότερες βελτιώσεις στην παιδεία.