μαξιλάρι (το) 1. αυτό το οποίο είναι εναλλάξ καλό και κακό «τα 37 δισεκατομμύρια ήταν μαξιλάρι και γι’ αυτό ο Στέφανος τη μια τα επικροτεί και την άλλη τα κατακρίνει» 2. αυτό που προδίδει άγνοια και έλλειψη συγκρότησης «για τον νέο ηγέτη της Τζάκρη όλα τα θέματα είναι λίγο ή πολύ μαξιλάρια» 3. σωματική συγκέντρωση λίπους, τοπικό πάχος «ρε Στέφανε, πάρε ρούχα που να είναι κάνα νούμερο μεγαλύτερα γιατί πια κάνουν μπαμ τα μαξιλάρια σου»

H επίθεση του γοητευτικού Στέφανου στον σύντροφο Τσακαλώτο με αφορμή το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ήταν άλλη μια ένδειξη της τρικυμίας που κυριαρχεί στον προεδρικό εγκέφαλο.

Κι αυτό όχι μόνο επειδή για τα 37 δισ. καμάρωνε ο ίδιος λίγες ημέρες πριν σε εκείνη τη σπαρταριστή ομιλία του στον Εκόνομιστ αλλά και επειδή για το διαβόητο «μαξιλάρι» καμαρώνει εδώ και χρόνια και σε κάθε ευκαιρία και ο μπρόεδρος Τσίπρας, ο οποίος το εμφανίζει ως προσωπικό του κατόρθωμα (ή μάλλον «καμάρωνε» αφού τώρα βρίσκεται στην καραμανλική φάση της καριέρας του και ασχολείται κυρίως με επισκέψεις σε ταβέρνες).

Έτσι, ο νέος ηγέτης της Τζάκρη, προσπαθώντας να μειώσει τον σύντροφο Ευκλείδη, κατάφερε όχι μόνο να διαψεύσει τον εαυτό του αλλά και να περιγράψει τον μπρόεδρο Αλέξη ως κάποιον που πήρε «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Λογικά στην επόμενη «συνέντευξη» θα τον πει κύριο Κωλοτούμπα και θα τον κατηγορήσει για τα κάπιταλ κοντρόλ.

Ανυπαρξία

Η ομαδική εκκένωση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ φοβάμαι πως είναι όσο μάταιη ήταν και η εκκένωση του γνωστού μας Τιτανικού. Το λέω αυτό γιατί, είτε μείνουν στο κόμμα είτε φύγουν, τελικά τα περισσότερα στελέχη είναι καταδικασμένα να χαθούν στην άβυσσο της πολιτικής ανυπαρξίας τους.

Πρόεδρος με ένδυμα περιπάτου

Η τρικυμία που περιγράφω στο διπλανό κείμενο εκδηλώθηκε σε μια πολύλεπτη διαφήμιση του ηγέτη της Τζάκρη, η οποία προβλήθηκε ως «συνέντευξη» και στην οποία ο γοητευτικός Στέφανος περπατούσε, χαιρετούσε περαστικούς, μονολογούσε, με τον ρεπόρτερ απλώς να συνοδεύει και να σιγοντάρει.

Από την άλλη, σε όλα τα πρόσωπα του λάιφ στάιλ κάπως έτσι γίνονται οι «συνεντεύξεις», οπότε θα ήταν άδικο να αποτελούσε εξαίρεση ο Στέφανος. 

Ακατανόητο

Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν η γνωστή ευαίσθητη κοινωνική ομάδα να συνεχίζει να καίει, να καταστρέφει, να βιαιοπραγεί, να απειλεί και να κλείνει την εθνική οδό. Αφού ο υπουργός Προστασίας Οικονόμου έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, πώς είναι δυνατόν να μην επικρατεί η νομιμότητα;