Τέσσερις ημέρες αφότου διαγνώστηκε με Covid-19, το τεστ του Κυριάκου Μητσοτάκη βγήκε αρνητικό και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιστρέφει από την Τρίτη (6/6) στις περιοδείες για τις 17 ημέρες που απομένουν μέχρι να πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας. 

Όπως έγινε σαφές σε όλους από το διήμερο road trip που έκανε στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να κάνει όσο περισσότερες επισκέψεις μπορεί τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αρχή θα γίνει από τη Νέα Ιωνία, ενώ την Τετάρτη (7/6) ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στην Καβάλα, στη Θάσο και στη Δράμα.  

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα σηκώσει μεν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της προεκλογικής καμπάνιας, αλλά δεν θα είναι μόνος του. Απαλλαγμένα από το βάρος του σταυρού προτίμησης, τα στελέχη του κόμματος θα κληθούν και αυτά να συνδράμουν με περιοδείες και επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα. 

Το μήνυμα που θα μεταφερθεί σε αυτές τις περιοδείες είναι ξεκάθαρο: κανένας εφησυχασμός, αφού, όπως έχει εξηγήσει πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κάλπη θα είναι άδεια το πρωί της 25ης Ιουνίου, και καμία χαλάρωση. 

Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία και ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης τετραετίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια εκλογική επίδοση αντίστοιχη ή καλύτερη από εκείνη της 21ης Μαΐου, καθώς η πιθανή παρουσία περισσότερων από πέντε κομμάτων στην επόμενη Βουλή ανεβάζει το ποσοστό που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία για την αυτοδυναμία. Συνεπώς, τα περιθώρια απωλειών είναι σχεδόν μηδαμινά και γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά αμέσως τις περιοδείες.

cov.png