Τις ίδιες και ακόμα περισσότερες ψήφους για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία αποτελεί εθνική αναγκαιότητα, χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, επισήμανε ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι κάλπες όμως θα είναι και πάλι άδειες και πρέπει να γεμίσουν από την αρχή. Θέλουμε επομένως να έχουμε την ίδια κι ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Θέλουμε τις ίδιες κι ακόμη περισσότερες ψήφους. Θέλουμε να υπάρξει παντού η ίδια κι ακόμη πιο έντονη παρουσία των στελεχών μας. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο για το σκοπό αυτό και η ανταπόκριση όλων είναι θεαματική. Υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη» είπε σε συνέντευξη του στο ekefalonia.gr.

Σε ερώτηση αν η μεγάλη διαφορά των εκλογών της 21ης Μαΐου μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση ή αλαζονεία στους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «μπορεί οι εκλογές του Μαΐου να έδωσαν απαντήσεις σε πολλά από τα διλήμματα που βρίσκονταν μπροστά μας, άφησαν όμως αναπάντητο το κυρίαρχο διακύβευμα που είναι η συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης. Μπορεί να κατέστησαν πασιφανές ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης πέρα από την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αλλά χρειάζεται επαναβεβαίωση της βούλησής τους. Το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης δεν μεταφέρεται στην δεύτερη. Το κοντέρ στις 25 Ιουνίου μετράει από το μηδέν. Και ο πήχης της αυτοδυναμίας θα ανέβει πιο ψηλά αν έχουμε – πράγμα εξαιρετικά πιθανό – περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Χρειαζόμαστε λοιπόν τις ίδιες κι ακόμα περισσότερες ψήφους για να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση – και το λέει ξεκάθαρα η αντιπολίτευση – δεν θα έχουμε κυβέρνηση. Γι’ αυτό η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα. Οι εκλογές δεν γίνονται, όπως επιχειρούν να πείσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά κυβέρνησης. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σταθερά βήματα μπροστά ή ακυβερνησία και περιπέτεια;»

Σε ερώτηση για τον προεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «όλα τα στελέχη μας καλούνται να επαναλάβουν, με τις αναγκαίες αναπροσαρμογές, όλα όσα έπραξαν στις πρώτες εκλογές, ενώ παράλληλα οργανώνονται συμπληρωματικές στοχευμένες δράσεις, που υιοθετούνται με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους – ακόμα και από τους υποψηφίους μας που γνωρίζουν πως δεν έχουν πιθανότητες να εκλεγούν».

Οι κεντρώοι πολίτες προέταξαν την ανάγκη της σταθερότητας  

Σε ερώτηση για το πώς η Νέα Δημοκρατία θα κρατήσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται να επιστρέψουν σε αυτό, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «οι κεντρώοι πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία προέταξαν την ανάγκη σταθερότητας και ασφάλειας, συνέπειας και συνέχειας. Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό είναι και το βασικό διακύβευμα των εκλογών. Ξέρουν πολύ καλά ότι στις 26 Ιουνίου είτε θα έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε δεν θα έχουμε καμία κυβέρνηση. Και δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τη σταθερότητα της χώρας, προτιμώντας την "περιπέτεια" της ακυβερνησίας».

Ο κ. Χαρδαλιάς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι αντιτίθενται στις στοχευμένες πολιτικές ενίσχυσης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας απέναντι στο υπαρκτό πρόβλημα της εισαγόμενης ακρίβειας. Και συμπλήρωσε: «Βάφτισαν "κουπόνι" την κάρτα αγορών που δίνει 54 ευρώ τον μήνα σε μια τετραμελή οικογένεια και ζήτησαν μείωση του ΦΠΑ που είτε δεν θα απέδιδε τίποτα στους καταναλωτές – όπως αποδείχθηκε στην Ισπανία – είτε στο βαθμό που απέδιδε θα ωφελούσε εκείνους που καταναλώνουν περισσότερο και όχι τους πιο αδύναμους. Στη μανία τους να λένε όχι σε όλα, αντιπαρατίθενται και στις πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο».

Κάλεσε δε, τον ΣΥΡΙΖΑ να δει «τουλάχιστον, έστω και τώρα, ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τις πολιτικές της οποίας αντιγράφουν, κατέρρευσε και πάει για πρόωρες εκλογές, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αύξησε τα ποσοστά της σε όλες τις λαϊκές συνοικίες. Κι αυτό γιατί απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η κοινωνία. Είναι να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που δεν μπορούν, αυτούς που δεν έχουν. Είναι να μην αφήνουμε κανέναν πίσω».

«Ό,τι είπαμε το κάναμε»

Σε ερώτηση για τις επιφυλάξεις πολιτών του νησιού και την αμφισβήτηση της αντιπολίτευσης, για την υλοποίηση εξαγγελθέντων έργων στην Κεφαλονιά, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε λέγοντας ότι «στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, αποδείξαμε πως ό,τι είπαμε το κάναμε». Και πρόσθεσε: «Στο νέο μας κυβερνητικό πρόγραμμα εντάξαμε δράσεις που δεν ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε υποσχέσεις για πάνω από 83 δις. Πάει πολύ λοιπόν να μιλούν για υποσχέσεις που θα μείνουν στα χαρτιά εκείνοι που διέπρεψαν στην υποσχεσιολογία και τη γονατογραφία».

Ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι «όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα που παρουσιάσαμε, όλα τα έργα που έχουμε εντάξει σε αυτά είναι απολύτως εξασφαλισμένα» και κάνοντας ειδική αναφορά στο δρόμο Αργοστόλι – Πόρος, τον χαρακτήρισε ως «την πιο σημαντική παρέμβαση που δρομολογείται στο νησί, ένα έργο απολύτως απαραίτητο τόσο για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, όσο και για την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς. Γι’ αυτό και οι Κεφαλλονίτες, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, στις 25 Ιουνίου θα επαναεπιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο αξιόπιστο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στηρίζοντας στην κάλπη μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για μια παντοδύναμη Ελλάδα», συμπλήρωσε.