Στα Σεπόλια και τον Κολωνό βρέθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, την Βουλευτή Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή, τον Πρόεδρο ΔΕΕΠ Α’ Αθήνας Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και τον Πρόεδρο ΔΗΜΤΟ 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, όπου τα στελέχη του κόμματος υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Γεώργιος Ρωμανέας, με τον οποίο συζήτησαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του κέντρου των Αθηνών.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και συναντήθηκαν με τον Διοικητή, Αντιπύραρχο Γεώργιο Μπαλαούρα.

Ο Πυροσβεστικός Σταθμός έχει δυναμική 63 ατόμων, ενώ το προσωπικό αλλά και οι υποδομές του ενισχύθηκαν σημαντικά, όπως ανέφερε ο Διοικητής.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, τόνισε πως κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα ενώ δεν είναι και πως τα μέλη του πυροσβεστικού σώματος και μάλιστα εντός αστικού ιστού υπερβάλλουν καθημερινά εαυτόν για την προστασία των πολιτών.

Κατόπιν, τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν τις νέες εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» όπου συνομίλησαν με τον Διευθυντή Προσωπικού Ιωάννη Διονυσόπουλο για το έργο του Οργανισμού.

Κάθε μέρα σιτίζονται 130 άτομα και επιπλέον παρέχεται στήριξη και φροντίδα σε 260 μαθητές. Παράλληλα ο Οργανισμός παρέχει στήριξη και ενίσχυση εκτοπισθέντες από την Ουκρανία και συγκεκριμένα, στέγαση και σίτιση σε δομές του Οργανισμού και σε διαμερίσματα.

Η ολοκληρωμένη και πολύπλευρη στήριξη σε μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες αλλά και τα προγράμματα παιδικής προστασίας με κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους αποδεικνύει το σπουδαίο έργο της Κιβωτού και του πατρός Αντωνίου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού επισκέφτηκαν στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος, όπου συνομίλησαν με τον Διοικητή Δημήτριο Φασλή για την ασφάλεια στην περιοχή και την ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης.

Ακόμη, τονίστηκε από τα στελέχη του τμήματος η κομβική συνεισφορά της ομάδας ΔΙΑΣ και η ενίσχυση του τμήματος σε υλικοτεχνικά μέσα που συνέβαλαν καθοριστικά στο αξιόμαχο του τμήματος το οποίο έχει έναν πολύ μεγάλο τομέα ευθύνης.

Τέλος, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν με μέλη και στελέχη της ΔΗΜΤΟ 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Σε μια γεμάτη και παραγωγική μέρα στο κέντρο της Αθήνας είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που ξεχωρίζουν για την προσφορά και το καθημερινό τους έργο που συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Η τοπική Αυτοδιοίκηση και σε επίπεδο διαμερισμάτων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επαφής με τους πολίτες, το Πυροσβεστικό Σώμα επεμβαίνει άμεσα σε έκτακτα περιστατικά και αξίζει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη και την ευγνωμοσύνη όλων μας.

Οι πυροσβέστες είναι αληθινοί ήρωες, όπως είναι και τα στελέχη της ΕΛΑΣ που φροντίζουν καθημερινά παρά τις δυσκολίες για την ασφάλεια των πολιτών και την τήρηση του νόμου.

Αληθινοί ήρωες είναι όμως και όλοι εκείνοι οι άνθρωποι στην Κιβωτό του Κόσμου που -με πρώτον τον πατέρα Αντώνιο, έναν αξιοθαύμαστο άνθρωπο- στηρίζουν κάθε μέρες τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Τους αξίζουν τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια για το θαυμαστό έργο τους και δεσμευόμαστε πως θα σταθούμε στο πλευρό τους και θα τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Το έχουμε πει πολλές φορές, αλλά είναι αυτό για το οποίο βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά. Θέλουμε να ακούμε, να καταγράφουμε ζητήματα και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις σε αυτά.

Αυτό μας έχει ζητήσει και ο πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε το σπουδαίο έργο της Κυβέρνησης, αλλά κυρίως για να καταλάβουμε τι ακόμη πρέπει να κάνουμε καλύτερα ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τους πολίτες και την κοινωνία».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, ταμέλη της Πολιτικής Επιτροπής Πώλα Δαμιανού, Ρούλα Γκριέλα και Παναγιώτης Μυλωνάς.