Ενημερωτική αλλά και εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα, ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και Ιωάννης Μπούγας, αντίστοιχα, στην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά την συνάντηση η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα, ενημερώθηκε εκτενώς από την κυρία Νίκα για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ταχύτερης διεκπεραίωσης των δικών και έκδοσης αποφάσεων, καθώς και στη συνδρομή τεχνικής βοήθειας εκ μέρους του υπουργείου προς τον σκοπό αυτό». 

Ακόμη, στο πλαίσιο της συνάντησης «αντηλλάγησαν απόψεις με βάση τα υφιστάμενα έως σήμερα αποτελέσματα από την ψήφιση και εφαρμογή νόμων που αφορούν στη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας». 

Από την πλευρά της η κυρία Νίκα εξέθεσε στην ηγεσία του υπουργείου της Δικαιοσύνης τα προβλήματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια το ΣτΕ, όπως είναι η μεγάλος όγκος των εκκρεμών υποθέσεων, οι συνεχείς αναβολές που δίνονται από μερίδα των συμβούλων Επικρατείας, ο μεγάλος χρόνος έκδοσης δικαστικών αποφάσεων, αλλά και τα κενά στις οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων.