Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον τέως Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφιο Βουλευτή Β1 Αθηνών Κωστή Χατζηδάκη και τον πρώην Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και υποψήφιο Βουλευτή Α' Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη πραγματοποίησε επίσκεψη στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Κακλαμάνης επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το Ευηνοχώρι, το Μεσολόγγι, το Νεοχώρι, το Λεσίνι, τις περιοχές Γουριά, Θέρμο και Παραβόλα καθώς και το Καινούργιο και το Παναιτώλιο.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος των επισκέψεων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: « Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δείχνει ότι οι πολίτες αναγνώρισαν ότι η πατρίδα μας έχει ανεβεί τα τελευταία χρόνια αρκετά σκαλιά ψηλότερα σε πολλούς τομείς. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται για μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 25 Ιουνίου. Για να μην πάει χαμένη η πρόοδος που σημειώθηκε, αλλά για να συνεχιστεί και να εμπεδωθεί. Για ακόμη περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ακόμα υψηλότερους μισθούς, για ακόμα πιο ουσιαστική κοινωνική πολιτική, ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας, για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, με συγκρούσεις με το βαθύ κράτος όπου αυτές απαιτούνται. Και όλα αυτά, μπορούν να τα κάνουν μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν αξιόπιστο πρόγραμμα και δεν προβάλλονται οι ίδιοι ως αξιόπιστη λύση. Η αυτοδυναμία, λοιπόν, της παράταξής μας είναι ο μόνος τρόπος, για να έχει η πατρίδα μας καθαρές λύσεις, ένα καθαρό ορίζοντα μπροστά της. Για να ξεφύγουμε οριστικά από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Και να προχωρήσουμε σε έναν δρόμο Ευρώπης και κοινής λογικής. Το αξίζει πάνω από όλα η πατρίδα μας!»

Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης ξεκίνησε από τη Ναύπακτο, όπου και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ενώ αμέσως μετά συνοδεία των πολιτευτών της περιοχής επισκέφθηκε τις περιοχές Αστακό, Πάλαιρο, Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Λεπενού και Στράτο.

Στις δηλώσεις του τόνισε: «Ιστορικά όταν η Αιτωλοακαρνανία γίνεται «μπλε», η ΝΔ γίνεται κυβέρνηση. Ο ενθουσιασμός της υποδοχής από τους απλούς ανθρώπους του νομού και η πίστη τους στη νίκη με έχουν κάνει να πιστεύω, με απόλυτη σιγουριά, ότι στις 25 Ιουνίου η Αιτωλοακαρνανία θα ξαναγίνει «μπλε» και το πρωί της Δευτέρας η Ελλάδα θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Οι κ. Χατζηδάκης και Κακλαμάνης συνοδευόμενοι από τα μέλη της ΔΕΕΠ και πολιτευτές, συναντήθηκαν με στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκαν τοπικά καταστήματα, όπου και συνομίλησαν με επιχειρηματίες και εργαζόμενους και αντάλλαξαν απόψεις με εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής, ενώ η περιοδεία τους κατέληξε σε μία κοινή ομιλία στην περιοχή του Αγρινίου.