«Η δήλωση Κουτσούμπα ήταν σχόλιο για τις πλατφόρμες εκπόρνευσης φοιτητριών» σχολίασε ο Νίκος Σοφιανός, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χθες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ότι «η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους».

Με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε πως «η κυβέρνηση κατήγγειλε το ΚΚΕ για σεξισμό, είναι γελοίο» «Είναι διαστρέβλωση της καταγγελίας που κάναμε για συγκεκριμένες πλατφόρμες. Έρευνες έδειξαν ότι 33% των φοιτητών στρέφονται σε τέτοιες πλατφόρμες… Αυτός είναι ο καπιταλισμός», συνέχισε. Συμπλήρωσε ότι «το ΚΚΕ θέλει να καταγγείλει τις συμπεριφορές αυτές...» και επεσήμανε πως η οικονομία της αγοράς είναι έτσι δομημένη και η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων θα συνδράμει σε αυτό.

Το ΚΚΕ επιμένει στα περί «sugar daddies», καθώς χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, είπε πως ο Δημήτρης Κουτσούμπας «κατήγγειλε μια πραγματικότητα», κάνοντας λόγο για λειτουργία πλατφόρμας που «έχει επεκταθεί», όχι μόνο στην Σουηδία αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία και «αναγκάζει τους υπερχρεωμένους φοιτητές και φοιτήτριες, να παρέχουν υπηρεσίες έναντι αμοιβής για να μπορέσουν να καλύψουν το δάνειο τους».

Σχολιάζοντας, δε, χθες στη Βουλή τις αντιδράσεις των κομμάτων στην αποστροφή του Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναρωτήθηκε πώς γίνεται «όταν κάποιος καταγγέλλει τον προαγωγό και την εκπόρνευση, αυτό να θεωρείται σεξισμός. Αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το καταφέρει, που αντί να καταγγείλει τους προαγωγούς και τους μαστροπούς, οι οποίοι λειτουργούν νόμιμα σε αυτά τα κράτη, καταγγέλλει το ΚΚΕ». «Αυτόν τον "προοδευτισμό" σας, εμείς δεν τον θέλουμε. Το να εκπορνεύονται δηλαδή τα παιδιά, για να μπορούν να βγάλουν πέρα τα προγράμματα σπουδών τους», κατέληξε.