Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική λάσπης που υιοθετεί ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας συνεχώς σκιές για μαύρο χρήμα στα κόμματα, σε αντίθεση με τον ίδιο που διατυμπανίζει ότι δεν προσφέρεται. Μετά την πρωινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως τη «βασίλισσα του μαύρου χρήματος», χτύπησε και το Γραφείο Τύπου του κόμματος, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην ξεκάθαρη δήλωση του Παύλου Μαρινάκη πως τα οικονομικά του κυβερνώντος κόμματος είναι πλήρως διαυγή. Στην ίδια δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί εκ νέου τον Στέφανο Κασσελάκη, αν έχει στοιχεία, να πάει στον εισαγγελέα.

Και προφανώς ελλείψει στοιχείων, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη λάσπη που σκορπά αφειδώς ο πρόεδρός του, καλώντας μέσω του Γραφείου Τύπου του, σε ανάρτηση των ισολογισμών και κάθε δαπάνης των κομμάτων στη «Διαύγεια». Προσπερνά ότι «η ΝΔ, η οποία προφανώς και όλα αυτά τα χρόνια και τα προηγούμενα, πέρασε και από δύσκολες φάσεις, έχει όλους τους ισολογισμούς της αναρτημένους, τα έσοδα, τα έξοδα, πλήρως διαυγή οικονομικά», όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης. Ως εκ τούτου εύλογη ήταν η εκτίμηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης όταν μιλά για μαύρο χρήματα «προφανώς αναφέρεται περισσότερο στο κόμμα του».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι «το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη χρωστάει κοντά μισό δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες και δεν ξέρει κανείς πώς και αν το ξεχρεώνει. Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ των "αδιευκρίνιστων" έκανε μια πανάκριβη προεκλογική καμπάνια». «Ο Στ. Κασσελάκης ζήτησε σήμερα έλεγχο από ορκωτούς λογιστές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Θα το αποδεχτούν; Αν πραγματικά θέλουν να έρθουν "όλα στο φως" ιδού η Ρόδος. Αλλιώς ομολογούν ότι έχουν πολλά να κρύψουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Η απάντηση του Π. Μαρινάκη στις ερωτήσεις για τις καταγγελίες του Στ. Κασσελάκη για μαύρο χρήμα στα κόμματα, δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη χρωστάει κοντά μισό δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες και δεν ξέρει κανείς πώς και αν το ξεχρεώνει. Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ των «αδιευκρίνιστων» έκανε μια πανάκριβη προεκλογική καμπάνια.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεκριμένη τροπολογία για τη διαφάνεια στα κόμματα, όπου ζητά την ανάρτηση των ισολογισμών και κάθε δαπάνης των κομμάτων στη «Διαύγεια». Η ΝΔ δεν την έχει αποδεχτεί. Ο Στ. Κασσελάκης ζήτησε σήμερα έλεγχο από ορκωτούς λογιστές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Θα το αποδεχτούν;

Αν πραγματικά θέλουν να έρθουν "όλα στο φως" ιδού η Ρόδος. Αλλιώς ομολογούν ότι έχουν πολλά να κρύψουν.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σημνειώνεται ότι σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί «να φέρουμε τώρα και στα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών (προτείνω την Deloitte ή αντίστοιχου κύρους εταιρεία) για έλεγχο όλων των οικονομικών μας στοιχείων σε χρονικό βάθος δεκαετίας. Με άρση οποίας ρήτρας εμπιστευτικότητας μπορεί να υπάρχει με προμηθευτές ή συνεργάτες».