Έπιασαν δουλειά οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ κι ο “σύντροφος” Φιλίππου

549

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποκτήσουν παρέμβαση σε τοπικές κοινωνίες ώστε να επανέλθουν στην επικαιρότητα αφού μετά την ήττα του κόμματός τους έχουν εξαφανιστεί κυρίως από τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής με… ηγέτη της προσπάθειας των λαϊκιστών της Κουμουνδούρου τον δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου.

Ο… σύντροφος Φιλίππου έχει αναδυθεί σε μια προσπάθεια επαναστατικής γυμναστικής προκειμένου να πείσει την τοπική κοινή γνώμη ότι «οι ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα είναι κακό πράγμα».

Η πρόθεση εταιρειών να στήσουν ένα τέτοιο πάρκο στο Πάνειο όρος, ένα βουνό με υψόμετρο περίπου 900 μέτρων σε μικρή απόσταση από τα Καλύβια, αποτέλεσε μια εξαιρετική λύση επαναστατικής γυμναστικής για τον κ. Φιλίππου και τους συνεργάτες του έστω κι αν η τοπική κοινωνία του έχει γυρίσει την πλάτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε συγκέντρωση που οργάνωσε την περασμένη Κυριακή μαζεύτηκαν μόλις πενήντα άτομα από τα οποία οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του αλλά και αυτής του έτερου συνοδοιπόρου στον «αγώνα», δημάρχου Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά ο οποίος διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Την… επαναστατική γυμναστική των δύο δημάρχων έχουν υιοθετήσει και οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ των δύο περιοχών ενώ δίπλα τους αλλά πολύ χλιαρά στέκονται και άλλοι τοπικοί παράγοντες υπό τον φόβο να μην δεχτούν φραστικές επιθέσεις από τους θερμόαιμους γραφικούς που αντιτάσσονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όταν αυτές βρίσκονται κοντά στα σπίτια τους αλλά τις αγαπάνε όταν είναι μακριά.

Οι… υπέρμαχοι των βόθρων

Το δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με τις αντιδράσεις ορισμένων κατοίκων του Δήμου Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη οι οποίοι, θεωρώντας ότι η δική τους περιοχή είναι ένα είδος ανεξάρτητου κρατιδίου, προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εξέλιξη ενός μεγαλόπνοου έργου της ευρύτερης περιοχής που έχει να κάνει με την αποχέτευση του Κορωπίου, της Παιανίας αλλά και των Δήμων Μαρκοπούλου-Σαρωνικού.

Παράλληλα αγνοώντας τις δυνατότητες που δημιουργούνται για τις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής αρνούνται εκ προοιμίου να σταθούν στο τραπέζι του διαλόγου για ένα έργο πνοής το οποίο θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής ενώ θα συμβάλει σημαντικά στην περιβαλλοντική ελάφρυνση και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Παιανίας, Κορωπίου, Μαρκοπούλου.

Αρνούνται να δεχθούν την καλόπιστη διάθεση ενημέρωσης από την ΕΥΔΑΠ η οποία έχει αναλάβει το όλο έργο και παράλληλα καταδικάζουν σε καλλιεργητικό θάνατο τις περισσότερες από 3.000 οικογένειες αγροτών της περιοχής των Μεσογείων.

Οι τοπικοί Συριζαίοι δε παρουσιάζονται ως «υπέρμαχοι των βόθρων» και όχι μιας σύγχρονης αποχέτευσης που λύσει το περιβαλλοντικό πρόβλημα μιας περιοχής που αριθμεί περισσότερους από 70.000 μόνιμων κατοίκων οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζονται ή και τετραπλασιάζονται.

Το ζήτημα της δημιουργίας αιολικών πάρκων αλλά και αυτό της αποχέτευσης είναι σαφές ότι θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής που βρίσκεται στη γειτονιά της Αθήνας, θα την αναβαθμίσουν και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξή της που μέχρι σήμερα λειτουργούσε μόνο στη λογική της δημιουργίας νέων γενεών αυθαιρέτων.

Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσοι υιοθετούν την πολιτική ορθότητα της γραφικότητάς τους κάνουν ίσως την ύστατη προσπάθειά τους να αποκτήσουν λόγο παρέμβασης στις περιοχές αυτές παίζοντας κορώνα – γράμματα το μέλλον των χιλιάδων κατοίκων τους.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr