Με την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα, μία ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, ενώ έσπασε και τις βιτρίνες δύο μαγαζιών. Νωρίτερα είχε βάλει φωτιά σε κάδους στο ύψος της οδού Ιπποκράτους, πάλι στο κέντρο της Αθήνας. 

Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας στην Αθήνα ήταν ιδιαίτερα αυξημένα, ενώ από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 47 προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Συγκεκριμένα, οι προσαγωγές σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν στην πλατεία Αττικής αλλά και στο κέντρο της Αθήνας και στα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, προκλήθηκαν ζημιές στον σταθμό στην Ομόνοια από ομάδα αναρχικών. Την ίδια ώρα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι» είναι προσωρινά κλειστοί και οι συρμοί διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.

Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη 

Στη συμπρωτεύουσα, ομάδα αναρχικών αποκόπηκε από την πορεία και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στους διαδηλωτές.

Η ομάδα των αναρχικών έβαλε φωτιές και σε κάδους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αφότου απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό τους στα στενά της Αγίου Δημητρίου, όπου κινήθηκαν, αλλά και στους γύρω δρόμους.