Σε καθεστώ προστατευόμενων μαρτύρουν έχουν ζητήσει να ενταχθούν ο 18χρονος και τρία ακόμα άτομα, σχετικά με την επίθεση εναντίον αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, σε επεισόδια που σημειώθηκαν πριν μερικές μέρες στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα βόλει.

Ο προφυλακισμένος 18χρονος, πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να έχει ζητήσει για δεύτερη φορά από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το ανοικτό ακόμη σκέλος αναφορικά με την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα. Το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες. Την ένταξη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν ζητήσει επίσης αυτοβούλως ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα για την υπόθεση.

Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα του 18χρονου

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος κατηγορείται για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31χρονου αστυνομικού. Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου το απέρριψε ήδη η ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο 18χρονος καθ' ομολογίαν δράστης, έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.