Έπιασε φωτοβολίδα, αλλά δεν την εκτόξευσε, ισχυρίζεται, όπως αναφέρει το Star, στη συμπληρωματική του κατάθεση ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που προφυλακίστηκε χθες, Πέμπτη, καθώς κατηγορείται για τη ρήψη ναυτικής φωτοβολίδας στα επεισόδια στον Ρέντη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού

«Την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια, κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε ''πάμε να την πετάξουμε''. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο» φέρεται να ανέφερε ο 16χρονος.

Ο ανήλικος επιμένει ότι δεν συμμετείχε στα επεισόδια και η επαφή του με τη φωτοβολίδα ήταν μόνο για ελάχιστα λεπτά. Η έρευνα όμως, έδειξε ότι πάνω σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας βρέθηκαν το DNA του από ιδρώτα και αποτύπωμα ενώ στα χέρια του βρέθηκαν κατάλοιπα πυρίτιδας.

Υπενθυμίζεται πως, επίσης, χθες έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν, μέσω των αστυνομικών ερευνών, αποτυπώματα και DNA του 16χρονου, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε κληθεί από τις Αρχές, προκειμένου να εξεταστεί.

Πυρίτιδα σε 26χρονο μάνατζερ τράπερ - Στις φυλακές Αυλώνα ο 18χρονος 

Την ίδια ώρα, πυρίτιδα βρέθηκε και στον 26χρονο μάνατζερ γνωστού τράπερ που έχει καταθέσει ήδη στις Αρχές υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν στα επεισόδια. Είναι ένα άτομο που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και είχε προσαχθεί. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι μετέφερε πανό στο γήπεδο και έφυγε πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια. Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών και αξιολογούνται.

Να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί η προφυλάκιση, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, του 18χρονου καθ' ομολογίαν δράστη, που κατηγορείται πως αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό με την φωτοβολίδα.

Ο 18χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα και δεν αποκλείεται να κληθεί για συμπληρωματική απολογία μόλις προκύψουν νέα στοιχεία, όπως μεταδίδει το Star, ενώ για τον «καθοδηγητή» φέρεται να είπε ότι είχε γένια και πως είναι ο άνθρωπος που τον πίεσε, όπως ισχυρίζεται, να μείνει στο σημείο.