Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν οι εικόνες που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στην Πειραϊκή για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου , καθώς ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε μια μεγάλη Ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο Αφροδίτης.

Πρόκειται για μια δράση υψηλού συμβολισμού που πραγματοποίησε και εφέτος ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη μας, με τη θέα της γαλανόλευκης στην επιφάνεια της θάλασσας να προκαλεί αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας.

EUROKINISSI

Στην δράση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Αλέξανδρος Παλατιανός, ο οποίος ανέφερε πως η συμβολική ανάπτυξη της ελληνικής σημαίας στη θάλασσα της Πειραϊκής τονίζει το εθνικό αίσθημα απέναντι στο έργο που επιτέλεσαν οι πρόγονοί μας.

Τη διοργάνωση της δράσης είχε η Διεύθυνση Εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά με την συμβολή της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, του Λιμενικού Σώματος, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραϊκής «Ο Άγιος Νικόλαος».

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης παρακολούθησε την παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Νωρίτερα, παρευρέθηκε στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, στην ομώνυμη πλατεία.

Επίσης την παραμονή της επετείου, ο κ. Μώραλης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, κατά την επιμνημόσυνη δέηση στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

 Μώραλης: «Ας κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του για την εθνική μας επέτειο, τόνισε:

«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Σήμερα τιμάμε τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821 με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο, με την καθιερωμένη παρέλαση συλλόγων, μαθητών και ενόπλων δυνάμεων στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

EUROKINISSI

Αμέσως μετά, ο Δήμος Πειραιά με τη συνδρομή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, προχώρησε και εφέτος σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία συμβολικού χαρακτήρα, καθώς τοποθέτησε μια μεγάλη ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ας κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα, έχοντας κατά νου ότι όταν είμαστε ενωμένοι ως χώρα και ως Έλληνες τα καταφέρνουμε. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες».