Μείωση παρουσιάζει η θετικότητα των δειγμάτων που ελέγχθηκαν για COVID-19 την εβδομάδα από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ. Σε αυτό το διάστημα 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 37 ήταν διασωληνωμένοι. 

Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 έφτασε τις 486, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και μείωση 21% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων έφτασε τις 15 παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ταυτίζεται με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 37. Καταγράφηκαν 38 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86,5 έτη (εύρος 63-97 έτη). Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (83%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (14%). Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού σε πέντε από τις έξι περιοχές που ελέγχθηκαν.