Ενωμένη, με τον Νίκο Χαρδαλιά, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, βαδίζει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Μετά τις αναταράξεις των τελευταίων ημερών, επανήλθε η ηρεμία στα γαλάζια νερά, με τον Γιώργο Πατούλη να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να δηλώνει πιστός στην παράταξη και υποστηρικτής του Χαρδαλιά. 

Αν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις που θα καταγράψουν την υποψηφιότητα του Ν. Χαρδαλιά θα δημοσιευθούν τον Σεπτέμβριο, εντούτοις στόχος του νέου υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής θα είναι η εκλογή από τον πρώτο γύρο με 43%. Ο στόχος είναι απόλυτα εφικτός με δεδομένη τη διάλυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να βρουν πρόσωπα με ειδικό πολιτικό βάρος ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να κάνουν καλό στις περιφερειακές εκλογές. 

Η επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά με ποσοστό άνω του 43% είναι πολύ πιθανό σενάριο, καθώς η κυριαρχία της ΝΔ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι μεγάλη και σαρωτική. Βέβαια είναι νωρίς, καθώς απομένουν περίπου 2,5 μήνες μέχρι τις εκλογές και ακόμα δεν έχει σχηματοποιηθεί ο συνδυασμός του υποψηφίου με τη στήριξη της ΝΔ, ωστόσο οι τάσεις είναι ευνοϊκές και ο Νίκος Χαρδαλιάς μπορεί να κερδίσει τη μάχη με ποσοστά άνω του 43%. 

Για να συμβούν όλα αυτά, όμως, θα πρέπει να υπάρξει κεντροδεξιά πανστρατιά. Ο Γιώργος Πατούλης έδειξε τα παραταξιακά αντανακλαστικά του και στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί στη συνέχεια με κοινή εμφάνιση και των δύο στο ίδιο προεκλογικό μπαλκόνι. 

Αυτό θα είναι το μυστικό για τις περιφερειακές εκλογές. Κατά πόσο θα είναι ενωμένη η Κεντροδεξιά και σε τι ποσοστό θα ανέβει η συσπείρωση της ΝΔ. Οσο υψηλότερο είναι το ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ στο πρόσωπο του Ν. Χαρδαλιά τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες για μεγάλη εκλογική νίκη από την πρώτη Κυριακή. 

Εκεί λοιπόν θα κριθούν οι περιφερειακές εκλογές. Ολα εξαρτώνται από τη ΝΔ. Από κανέναν άλλον. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ, εάν πάνε μαζικά στις κάλπες και ψηφίσουν τις επιλογές του κόμματος, ο χάρτης θα ξαναβαφτεί μπλε.