Βράζουν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο για την οδηγία του Νίκου Ανδρουλάκη, να στηρίξουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές τους υποψήφιους που δεν στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, όπως τον Πέτρο Τατούλη. Σύμφωνα με στοιχεία από το ρεπορτάζ του iefimerida, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο ξιφουλκούν κατά των επιλογών του Νίκου Ανδρουλάκη στην περιοχή τους, δημιουργώντας ένα μίνι εμφύλιο στο κόμμα.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ στήριξε επίσημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κουτσούλη, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος, λαμβάνοντας ποσοστό 7,99%, αρκετά χαμηλότερο από την επίδοση του κόμματος στις εθνικές εκλογές στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Ωστόσο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή κατηγορούν την Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν στήριξε την επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος όσο έπρεπε, καθώς «στραβοκοιτούσαν» προς τον προερχόμενο από την Ν.Δ., Πέτρο Τατούλη. Τώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε ανεπίσημη στήριξη στον Πέτρο Τατούλη, αναρωτιούνται για ποιο λόγο το κόμμα δεν στήριξε εξαρχής τον εν λόγω υποψήφιο, καθώς ο Πρόεδρος είχε δεχθεί σχετικές εισηγήσεις αλλά τις απέρριψε!

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία και επιλογή Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Γιαννακούρας, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ΚΕ του κόμματος για να κατέλθει υποψήφιος με τον Πέτρο Τατούλη, κόντρα στην επίσημη επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Τότε μάλιστα ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παρενέβη ζητώντας να διαγραφούν όσα στελέχη δεν υποστηρίζουν τις επίσημες επιλογές του κόμματος στην περιοχή! Σήμερα βέβαια ο Νίκος Ανδρουλάκης ουσιαστικά καλεί σε στήριξη του Πέτρου Τατούλη, με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται στα κάγκελα.

Σωρεία οι καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Μετά από όλα αυτά, ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουτσούλης, βγήκε στην τηλεόραση του BEST και ανέφερε ότι έγιναν παιχνίδια κατά της υποψηφιότητας του και κάλεσε σε ψήφο κατά συνείδηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη, παρά τις οδηγίες του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ίδιο έπραξε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία κάλεσε επίσης σε ψήφο κατά συνείδηση στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης στο Facebook. Δηλαδή δημιουργήθηκε ένα κίνημα τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εναντιώνεται στις επίσημες επιλογές της Χαριλάου Τρικούπη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο πόλεμος, ωστόσο, δεν σταματά εδώ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα, Ανδρέας Πουλάς, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι δεν μπορεί να ψηφίσει υποψήφιο που έχει την στήριξη του Μαξίμου, ρίχνοντας καρφιά στα στελέχη του κόμματος που αντιδρούν με τις αποφάσεις Ανδρουλάκη. Στην ανάρτηση του εν λόγω βουλευτή, απάντησε με σχόλιο ο Τάσος Αποστολόπουλος, γραμματέας οργανωτικού και πρώην μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ανδρέα εσύ που είσαι κοντά στον πρόεδρο και για τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας τι είπε; Την προηγούμενη Κυριακή μας στείλατε και ψηφίσαμε την παράταξη του Δημήτρη Κουτσουλη και διαγράψτε το Γιαννακούρα τώρα μας στέλνετε και πάλι στην παράταξη του Πέτρου; Και αυτό που λέει ο Κουτσουλης να ψηφίσει ο κόσμος κατά συνείδηση δεν ισχύει; Υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα ηθικής τάξης. Κατά καιρούς έχεις καταγγείλει τον Πέτρο σήμερα τα παίρνεις πίσω; Η ΝΕ Αρκαδίας μας λέει να ψηφίσουμε κατά συνείδηση να την ακούσω η όχι; Ο Γιώργος ο Πουλοκεφαλος σε ρώτησε κάτι, τι του λες… Φίλε δε σου κρύβω με μπέρδεψες…».

Και το γαϊτανάκι καταγγελιών για τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται. Ο περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, Γιώργος Πουλοκέφαλος, καταγγέλει ότι «τα πράσινα παιδιά της Καλαμάτας μίλησαν στην κάλπη ! Ανύπαρκτη η στήριξη τους στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κουτσούλη ! Οι ” πράσινοι λεμούριοι ” της θυμηδίας, έπραξαν όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει ! Καταψήφισαν μαζικά το Δημήτρη παρά τις δηλώσεις τους και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα τους στην πολύπρακτη κωμωδία την προ – προεκλογική που προηγήθηκε ! Από υποσχέσεις άλλο τίποτα φυσικά φιλαράκια», μιλώντας ουσιαστικά για προσωπικά παιχνίδια και αδυναμία της Χαριλάου Τρικούπη να ελέγξει τα κομματικά στελέχη στην περιοχή. Επιπλέον, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία, Γιώργος Μουζόπουλος, αναφέρει: «…Θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούν γιατί δεν πετύχαμε την εκλογή περιφερειακού συμβούλου στην Λακωνία, με την παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ στις εθνικές εκλογές βγάλαμε έδρα. Κάποιοι φαίνεται σαν να συμμετείχαν σε πάρτυ μασκέ και δεν αγωνίστηκαν ενεργά και συλλογικά στον πολιτικό στίβο. Άλλοι πέτυχαν την εξαργύρωση γραμμάτιων και την αγορά πολιτικών οικοπέδων για ιδιοχρησία …και προκάλεσαν την στρέβλωση του αποτελέσματος. Η κουβέντα για διαγραφή θα πρέπει να συμπεριλάβει και το ενδεχόμενο διαγραφής στρατηγών και όχι μόνο επιπόλαιων ή υποκινούμενων στρατιωτών.»

Στο ΠΑΣΟΚ είναι όλοι μία ωραία ατμόσφαιρα με τις σοβαρές καταγγελίες να δίνουν και να παίρνουν και να φτάνουν μέχρι και κατά του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι φανερό ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες της Χαριλάου Τρικούπη για στήριξη του Πέτρου Τατούλη και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση υπέρ του Δημήτρη Πτωχού.