Μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη κάνει η στήλη Θεωρείο στην Καθημερινή της Κυριακής. Σύμφωνα με όσα γράφει, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στηρίζει τον Δημήτρη Πτωχό για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σε αντίθεση με τη γραμμή Ανδρουλάκη.

Ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ φέρεται να στηρίζει υπογείως τον εκλεκτό υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό. Αυτή η στήριξη έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή που έδωσε επίσημα ο Νίκος Ανδρουλάκης στα στελέχη του κόμματος, καθώς τους ζήτησε να μην στηρίξουν τις επιλογές του Μαξίμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κλείνοντας το μάτι υπέρ της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη.

Ο εμφύλιος του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, αυτή η επιλογή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου βαθαίνει τη ρήξη του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος που έρχεται σε ρήξη με τις επιλογές της Χαριλάου Τρικούπη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ χθες, πολλά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρνούνται να στηρίξουν τον Πέτρο Τατούλη, ρίχνοντας καρφιά για τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δημήτρη Κατσούλη, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας σε ψήφο κατά συνείδηση. 

Είναι φανερό ότι η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να στηρίξει στα τυφλά τους αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και πολλές φορές να προχωρήσει σε άτυπη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ενθουσίασε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία επιλέγουν ψήφο κατά συνείδηση σε όλη τη χώρα.