Παιχνίδια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ παίζει ο ιδιοκτήτης του τουίτερ Έλον Μασκ καθώς οι χρήστες τού ζητούν να βοηθήσει την επικοινωνία στη Γάζα μετά το ολικό μπλακ άουτ. Καλούν τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα να αναθέσει στη Starlink, την επιχείρηση δορυφορικού διαδικτύου που ανήκει στη Six, να παρέχει διαδίκτυο στη Γάζα. Ο ίδιος απαντώντας σε ένα από τα αιτήματα ξεκαθαρίζει πως το δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών Starlink «θα υποστηρίξει τη συνδεσιμότητα στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς βοήθειας στη Γάζα».

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει χάσει κάθε επαφή με το προσωπικό του και με υγειονομικές εγκαταστάσεις στη Γάζα όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε ανάρτησή του σήμερα στο X (πρώην Twitter) με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, να είναι αδύνατον τα ασθενοφόρα να φτάνουν στους τραυματίες και ειδικότερα να απομακρυνθούν ασθενείς.

Πάντως, η στάση του Έλον Μασκ, προκαλεί και ερωτηματικά. Μια αινιγματική του ανάρτηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ο Μασκ αναδημοσίευσε μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Χ, στην οποία εμφανίζεται ένας χάρτης του Ιράν. Γύρω από τα σύνορα του Ιράν φαίνονται αμερικανικές σημαίες, που σύμφωνα με την ανάρτηση προσδιορίζουν τις θέσεις των αμερικανικών βάσεων που υπάρχουν στην περιοχή. Στην ανάρτηση σημειώνεται με νόημα: «Το Ιράν θέλει πόλεμο, δείτε πόσο κοντά έχουν βάλει τη χώρα τους στις βάσεις μας» με τον Έλον Μασκ να χρησιμοποιεί ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις ειρωνεία και Ιράν "οh the Irany".