Ελεύθεροι οι 8 κατηγορούμενοι για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

by news

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι οκτώ που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Οι τέσσερις αφέθηκαν χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ στους άλλους 4 επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι οκτώ αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη και τις αποδιδόμενες σε αυτούς κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπαρχουν βάσιμες ενδείξεις. Σε βάρος των κατηγορουμένων. Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια» δήλωσε ο δικηγόρος τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Κακαρνιάς.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα