«Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα θύματα έμφυλης βίας από τη στοχοποίηση», επισημαίνει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και το ΕΛΚ, Ελεονώρα Μελέτη από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ειδικότερα, στα περιστατικά έμφυλης βίας, τα οποία «συνεχίζουν να ταλανίζουν την Ευρώπη», αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελεονώρα Μελέτη, στην παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Μελέτη έκανε «ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση της Γαλλίδας, Ζιζέλ Πελικό, η οποία υπήρξε θύμα συστηματικού βιασμού από τον σύζυγό της και άλλους 50 άνδρες επί σειρά δέκα ετών, με περισσότερους από 200 βιασμούς να έχουν καταγραφεί». Και, με αφορμή το περιστατικό αυτό, «επέκρινε τη στάση της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία μαζί με άλλες χώρες είχε αρνηθεί την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναν κοινό ορισμό του βιασμού, που θα βασίζεται στη συναίνεση, και που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είχαν στηρίξει».

Παίρνει πολλές αντισυμβατικές μορφές

Επιπλέον, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ τόνισε ότι «η έμφυλη βία δεν περιορίζεται σε κλασικά σενάρια, αλλά μπορεί να προέρχεται από οικείους ή γνωστούς και να παίρνει πολλές αντισυμβατικές μορφές» και ότι «οφείλουμε να προστατεύσουμε τα θύματα από τη στοχοποίηση και την αμφισβήτηση και να αξιοποιήσουμε τα πολύ σημαντικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, όπως η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και η πρόσφατη Οδηγία της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών».

Το βίντεο της παρέμβασης της κ. Μελέτης