Ισχυρές είναι οι ενδείξεις, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ότι ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», που είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, βρίσκονται και οι δράστες της επίθεσης εναντίον του.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για «δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών».

Όπως σημειώνει, χούλιγκανς βγήκαν από το γήπεδο και πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ), ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής, όπου πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Γονείς στην Πέτρου Ράλλη

Εν τω μεταξύ δεκάδες γονείς έχουν συγκεντρωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από το Μεταγωγών, στην Πέτρου Ράλλη, καθώς εκεί έχουν προσαχθεί τα παιδιά τους και περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Τι είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δηµογλίδου, μίλησε για το περιστατικό σοτν ΑΝΤ1, λέγοντας πως «ήταν δολοφονική επίθεση αυτό που έγινε χθες εναντίον του αστυνομικού και τώρα χαροπαλεύει για την ζωή του». Ανέφερε πως «οι δράστες μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο ξανα μπήκαν μέσα και για αυτό προσήχθησαν 424 άτομα από τον εσωτερικό χώρο του γηπέδου».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους βρίσκονται εν δυνάμει δολοφόνοι, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι και για τα παιδιά των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη διεύθυνση μεταγωγών αυτή τη στιγμή. Είναι επικίνδυνοι για όλους μας. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φτάνουν κάθε φορά σε έναν αθλητικό χώρο και να εγκληματούν». «Οι μαρτυρίες που έχουμε δείχνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι ξαναμπήκαν στο αγωνιστικό χώρο και για αυτό και προσήχθησαν 424 άτομα από την ΕΛ.ΑΣ.. Από την πρώτη στιγμή είναι ενήμερος ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο», πρόσθεσε.