Σε αυτή την περίεργη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης στην Βουλή, σχολιάζοντας τον χθεσινό πολύ σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ, από χούλγικανς οι οποίοι εκτόξευσαν εναντίον του ναυτική φωτοβολίδα αλεξιπτώτου. Ο αστυνομικός έχει χτυπηθεί πολύ σοβαρά στο πόδι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κώμα. Σχολιάζοντας αυτό το άθλιο περιστατικό, ο Παύλος Χρηστίδης είπε ότι «η παρουσία της Αστυνομίας στα γήπεδα, δεν λύνει το ζήτημα», διότι «δεν κατευνάζει ή αντιμετωπίζει τα βαθιά προβλήματα βίας που έχουμε στα ελληνικά γήπεδα».

Δηλαδή, πώς ακριβώς θα προστατευθούν τα γήπεδα από τους χούλιγκανς, εάν όχι από την παρουσία των ΜΑΤ; Από ομάδες «ακτιβιστών ειρήνης», που θα προσφέρουν τριαντάφυλλα στους ανεγκέφαλους, που πηγαίνουν οπλισμένοι στα γήπεδα; Μήπως με παιδιά του κατηχητικού, τα οποία θα εξηγούν στους χουλιγκάνους, «γιατί η βία δεν είναι η λύση», καθώς και τις διδαχές του Χριστού; Ή μήπως με το να τους αφήνουν όλους ελεύθερους να σκοτώνονται στις εξέδρες; Χρειάζεται σοβαρότητα, διότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και υπαρκτό, δεν είναι κάτι θεωρητικό, όπου ο καθένας μπορεί να πει την μπαρούφα του, για να περάσει την ώρα του. Προφανώς η μόνη απάντηση στα προβλήματα οπαδικής βίας είναι η καταστολή, μέχρι τουλάχιστον να λυθεί το πρόβλημα στην ρίζα του: τις ίδιες τις ομάδες και τους αθλητικούς συνδέσμους.

Όμως αυτή η αλλαγή, δεν μπορεί να γίνει αστραπιαία. Δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη, μια «κουλτούρα» (ο Θεός να την κάνει...) η οποία κρατάει πάνω από σαράντα χρόνια, έτσι απλά επειδή αποφασίστηκε. Προφανώς χρειάζεται να κάνουν όλες εκείνες τις κινήσεις, προκειμένου να απομονωθούν όλα τα εγκληματικά στοιχεία -πρώτα απ' όλους- οι ίδιες οι ομάδες, καθώς τους γνωρίζουν ποιοι είναι. Αλλά αυτή η αλλαγή θέλει χρόνο μέχρι να επιτευχθεί, προφανώς μέχρι τότε είναι απαραίτητη η αστυνομική παρουσία. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, προφανώς δεν θέλει την εξάλειψη της οπαδικής βίας. Είναι πρωτοφανές να ακούγονται τέτοιες απόψεις από το ΠΑΣΟΚ. Αυτού του είδους τις αντί-αστυνομικές απόψεις, παραδοσιακά τις εκφράζει η άκρα Αριστερά. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ σας, κύριε Ανδρουλάκη;

Η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη

Παύλος Χρηστίδης: «Πρέπει να πούμε κάτι με πολύ σαφή τρόπο: για όλους μας, οι ολόψυχες ευχές, είναι αυτός ο άνθρωπος ο οποίος χειρουργήθηκε χθες το βράδυ, να ξεπεράσει αυτό το τεράστιο ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει. Μια φωτοβολίδα η οποία καρφώθηκε σε μια αρτηρία, στο πόδι του. Δεν υπάρχει άλλη συζήτηση, θέλουμε να γίνει καλά, να το ξεπεράσει και να ηρεμίσει και αυτός και η οικογένειά του και οι συνάδερφοί του. Όμως, προκύπτει ένα ζήτημα: το ζήτημα το οποίο προκύπτει είναι αν η Αστυνομία και η παρουσία της στα γήπεδα, λύνει το ζήτημα. Διότι δεν είναι η πρώτη φορά κύριε Πρόεδρε, που έχουμε δει περιστατικά στα οποία η κυβέρνηση, επιλέγει πρακτικές οι οποίες είναι διαρκώς απέναντι στις διεθνείς πρακτικές. Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά από τα τραγικά περιστατικά, τα οποία έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο και στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Θεσσαλονίκη, δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα. Επομένως, εδώ πρέπει να σταθούν όλοι -και ειδικά η κυβέρνηση- μπροστά στις ευθύνες της, να αναλάβει τον ρόλο τον οποίον έχει και να καταλάβει, ότι η παρουσία εκεί των Δυνάμεων Ασφαλείας, δεν είναι κάτι το οποίο κατευνάζει ή αντιμετωπίζει τα βαθιά προβλήματα βίας, τα οποία έχουμε στα ελληνικά γήπεδα».