Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος σε 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων το οποίο θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η έκτακτη ενίσχυση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά που ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και συγκεκριμένα σε τρεις κατηγορίες:

  • Τους μακροχρόνια ανέργους
  • Τις πολύτεκνες οικογένειες
  • Τις οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ

Είπε χαρακτηριστικά: “Περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Και με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.  Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. «Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία», τόνισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις φορελαφρύνσεις όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, με κόστος 205 εκατομμύρια ευρώ λέγοντας: “Στόχος; Τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας. Καταβάλλεται νωρίς το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, με κόστος 68 εκατομμύρια. Στόχος; Οι πιο φτωχές κατηγορίες του πληθυσμού. Μειώθηκε η προκαταβολή φόρου στα νομικά πρόσωπα κατά 5%, με κόστος 138 εκατομμύρια. Στόχος; Οι επιχειρήσεις”.