Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρόσωπα που θα μετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αναλάβει τη χάραξη της στρατηγικής, μαζί με το Εκτελεστικό Γραφείο και την επικοινωνιακή ομάδα που με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη θα έχει την ευθύνη για την προεκλογική καμπάνια και την ανάλυση των δημοσκοπήσεων.

Πάντως έχει ξεκινήσει ένα άλλο δράμα για κορυφαία στελέχη, αφού θα τους προταθεί να αναλάβουν εκλογικές περιφέρειες με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση, με ομιλίες και παρεμβάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Εδώ το δύσκολο είναι για στελέχη που δεν έχουν εκλεγεί, όπως ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης, οι οποίοι θα πρέπει να τρέχουν στα «κατσάβραχα» για να προωθήσουν το κόμμα, όταν έχουν τον πόνο της μη εκλογής τους.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις περιοδείες από τη B΄ Πειραιά και τη Δυτική Αττική, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και παράλληλα διάφοροι προεδρικοί έπαιξαν «βρόμικα παιχνίδια», ενισχύοντας τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ήταν «σώγαμπρος» στον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον Τρύφωνα Αλεξιάδη, που έχει δώσει αγώνες δεκαετιών για το κόμμα.

Με αυτά και με αυτά, ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι θα διασωθεί στην κάλπη του Ιουνίου, όμως το πρόβλημά του είναι ότι από το Σάββατο το απόγευμα στο Χαλάνδρι, στο σπίτι που συνεδριάζουν οι «συνωμότες αριστεροί» του κόμματος, ετοιμάζεται το πλάνο για την οριστική αποστράτευσή του. Εχει μάλιστα τέτοιες προεκτάσεις η υπόθεση, που τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν, πιθανά, θα εκπλήξουν και εκείνον και την προεδρική φρουρά...